VYHLEDÁVAČ
AKTUALITY
Nejnovější fotografie:
Vtip týdne:
Sypač
Náhodné parkoviště:
autohof Kolb
Uživatelé na chatu:

ANKETA
Do které z těchto zemí jezdíte nejraději?

FORUM
11.09.2013 / 10:29

PETROTRANS

PETROTRANS

Dobrý den,

máte někdo zkušenosti s touto firmou? Jak platí, jestli platí a případně co jezdí? Díky

Zakladatel: Petra_p 

Pan Láska
11.09.2013 / 22:10
Ahoj rozvoz a distribuce PHM, jinak hrozna buzerace. Každý den doma, plat kolem 20tisíc. Musíš mít ADR na cisterny + skupinu 3

Ruda (-neregistrovaný-)
31.03.2014 / 18:35
Prosím tě jak je to tam ted vypadá s prací a penězi , slyšel jsem ,že tam vyházeli většinu vedení a vše se zlepšilo . Díky

p.svoby
17.06.2014 / 16:20
zdravím, máte někdo aktuální zkušenosti s touto společností?Hlavně co se týká pracovní doby-denně doma???Chci tam jít asi jezdit,ale abych zase nenaletěl slibům?Předem díky za jakoukoliv informaci

Dri-ver
19.03.2015 / 12:32
Zdravím, vím jen že se střídají 3 řidiči na jednom autě, aby bylo auto co nejvíc využitý, tudíž 8 hodinové směny, každý den doma.

miguel073
16.09.2015 / 07:14
Plat udajne do 28 tis cisteho. 3 ridici na jedno auto. Myslim, ze 5 tydnu dovolene.

udoklopek
08.11.2015 / 13:18
Dobrý den, jen bych doplnil pár informací pro ty které to zajímá. Budu se snažit být stručný. U firmy pracuji dva roky, zavážíme Benziny a Shellky PHM v CR . Jezdí se tu striktně podle aetru, rychlost se hlídá přez GPS, víc jak 80 mimo a víc jak 50 v obci se trestá citelnou srážkou z platu. Každé zastavení bez odůvodnění se trestá CSZP. Plat je kolem, spíš do 25t se vším všudy a peníze chodí včas . Děláte, dva dny ranní dva dny noční dva dny volna a to nepřetržitě, a druhý model je čtyři ranní dva dny volna čtyři noční dva dny volna. Dovolená 25 dní ALE né vše v létě, to nedají . Technika nic moc, časté střídání lidí. Nespí se v autech což je důvod proč tu většina šoférů zůstává. Firmu vlastní Póláci ale pobočka v Praze. Jsi pořád podezřelí a tak se k tobě taky tak firma chová. Bohužel si firma neumí nebo nechce vážit svých lidí, ať jsi čistý nebo sičák, vše do stejného pytle. Strácím motivaci a hledám si solidní firmu.

sibrsibr
09.11.2015 / 10:12
*Příspěvek odstraněn* (k tématu naprosto nesmyslný příspěvek)
Picinka
30.11.2015 / 12:07
Pokuď jde o Petrotrans, tak ten vlastní Poláci. Ojebou vás kde můžou, výplatu si nemůžete spočítat, protože je nečitelná. Odměna S1, S2 atd. a nikdy nevíte, jak a kolik dostanete. Od této firmy pryč!!! Jestli máte ADR, tak jděte ke Klačkovi, Bonifer atd. Jednájí tady s váma, jako by jste byl povl a ten největší zloděj a ubožák. Taky jim už chybí asi 25 lidí a stále odcházejí. Berou vše, co má ruce a nohy. Technika je vcelku dobrá, ale když auta jezdí skoro 24 hodin denně a není vůle je odstavovat, protože to řídí dispečeři z Polska. A lidi, kteří tomu rozuměli a dělali něco pro firmu odcházejí jinam (Dušan, Štěpán) a zůstavají tam Paličkové, kteří nemají jednání, nic neumí a citernu viděli pouze na obrázku. Ale jestli chcete mít výplatu 21 tisíc a zažít buzeraci, jakou jste nikdy nezažili, doporučuji!!!

sibrsibr
30.11.2015 / 15:35
baron
01.12.2015 / 21:14
Alvarez
02.12.2015 / 16:13
prahy
02.12.2015 / 18:26
sibrsibr
03.12.2015 / 11:35
mateo
03.12.2015 / 16:45
(-deaktivovaný profil-)
13.04.2016 / 17:37
Můžu potvrdit co píše Picinka. A výplata na některých střediscích je ještě nižší. Někde kolem 18 až 19 tisíc. Za ježdění ve dne, v noci, soboty, neděle, svátky s nebezpečným nákladem je to krása !

jameson
19.06.2016 / 20:48
U všech těchto dopravců, kteří přepravují PHM, je to katastrofa.Jen se divím, že to za ty směšné peníze ještě někdo dělá.

Sails
20.06.2016 / 00:18
Nevím, kolik jsou směšný peníze, ale jezdím tady nějakej měsíc a jsem spokojenej. Všechno na pásce, noční max 10h, denní 12h ale stane se to málokdy, většinou o nějakou hodinu míň. Práce na pohodu, to že tady někdo brečí kvůli překračování rychlosti, ve městě máš 50 a mimo 80, co je na tom za problém? Udělám měsíčně max 200h a vejplata o pár tisíc míň než když jsem jezdil ven. Někomu to tady vyhovuje, někomu ne, ale tohle je všude.

koza86
09.07.2016 / 12:42
Ahoj kluci chci se zeptat kolikátého vám chodí výplata na účet. Vyřizují si papíry, doktora a mám nastoupit na pobočku v Loukově. Jinak jezdí se pořád stylem jak je psáno výše? dva,dva,dva a čtyři,dva,čtyři. díky za info.

Sails
09.07.2016 / 15:26
Jezdí se 4+2, výplata do 13 v měsíci.

koza86
09.07.2016 / 20:15
ok děkují za info. A myslíš si že bys mi mohl ještě něco ohledně firmy napsat co tě tak napadne? Já tedy mám v úterý s panem Kožnarem jednání a snad už všechno doladíme, trvá to už docela dlouho.

Picinka
10.07.2016 / 12:35
Kožnar je vůl, připrav se, že bude všechno trvat dlouho. Jedině snad ta výplata zatím chodí včas... Promiň, ale za ty prachy bych ADR nešel jezdit!! NA plachtě vnitro a mám od cca 10 víc na pásce než posranej Petrotrans - Poláci blééé

radvan
14.08.2016 / 04:40
Nabízený příspěvek na dopravu do zaměstnání znamená co prosím ?

koza86
14.08.2016 / 10:47
Příspěvek na dopravu do zaměstnání jsou dva poukazy jeden v dodnotě 500kč čili 1000kč na tankování benzinu a nafty na čerpací stanici Benzina. poukaz se dostává každý měsíc při přebírání výplatní pásky na svém středisku. Já jsem nastoupil do Petrotransu v 18 .července a jsem maximálně zpokojen.po celou dobu až do zítřka jsem byl v povinném zácviku na dvou různých cisternách. Jedna je dezidata a druhá barteck. Kdybych vědel že je u této firmy takovej klídek a pohoda tak jsem tam šel již dávno a nemusel jsem se leta rozčilovat s plachtou a frigem. Samozřejmě že jsou tam i řidiči kteří brečí a budou brečet ale to je u každé dopravy. paradoxně to jsou řidiči kteří u firmy jezdí hromadu let a nemají možnost situaci posoudit dle aktuálního stavu a srovnávají lepší časy z dnešní dobou. Nechcu se nikoho dotknout ale každý si to může jít zkusit i jinam ale ve finále zjistí že udělal chybu. Kolega který mě zaučoval výbornej kluk říkal že firma již zpátky uprchlíky nebere tak možná právě proto by si měl odchod každý rozmyslet. Jinak já jsem za měsíc červenec kdy jsem nastoupil 18teho dostal čistých 15 000kč a to jsem v zácviku. Takže jsem spokojenej, jezdím 3 dny ranní tři dny polední a tři dny volno. Zítra mám ukončení zácviku a audit z bezpečnostním technikem a pokud bude všechno v cajku tak už budu jezdit sám. S firmou jsem spokojen a pokud bude chtít něco ještě upřesnit at se ptá. Ahoj kluci.

koza86
14.08.2016 / 10:59
Ješte jsem chtěl dodat že všechny peníze jsou do posledního halíře na pásce a od řidičů vím a mám potvrzeno že se jim ještě nestalo že by výplata došla pozdě nebo nedošla vůbec. A další věc jezdí se tady striktně na AETR a nikdo vám neřekne aby jste něco a někdy ze sociálních předpisu porušil, dokonce kolega co mě zaučoval říkal že při zjištění porušení sociálnich předpisů vás propustí.

Sails
14.08.2016 / 17:48
Koza86: to nemyslíš vážně že tohle napíšeš když jsi v zácviku? S penězma, kartičkama a (ještě s něčím na co jsi zapomněl) musím souhlasit. Ale zase jsi neřekl tak úplně všechno. Liga, spotřeba, kolikrát na benzinách aetr nadoraz (pár umělců i přes), chybí řidiči, někdo přijde a zase odejde, plno lidí je tady už několik let, občas nechápeš jak počítaj výplatu a pár dalších věcí. No závěrem to řeknu asi takhle, nejsem tady ani rok, výplata vždycky včas, všechno na pásce, ale že by to člověk spočítal podle hodin to nejde, kdybych měl jezdit benziny nebo ty další přicmrndávky, tak radši skončím. Peněz tady není málo ani hodně, ale je to lepší než jít jezdit a mít o bůra víc.

koza86
14.08.2016 / 19:20
Sails: Myslím to zkutečně vážně, práce je uplná pohoda ono neznamená že celej měsíc v zácviku jenom sedím na sedadle spolujezdce a chrápu. Celej měsíc jsem poctivě jezdil a dělal celou práci sám a kluci zácvikáři mě jenom kontrolovali, katže dokažu posoudit o čem ta práce je. Rozhodně to není bláznivé skákáni po rampách s paletákem nebo nějaké zhrnování plachty jak bokem tak střechou a už rozhodně to nejsou hodinny a hodinny strávené čekáním na vykládku. Pravda na nakládce se dá nějaká doba ztrávit ale zatím jsem nikdy nějak extra nečekal.To že se musí jezdit 80 a 50 mi žádný problém nedělá stejnak je to u nás v čr povinné to že policajti tolerují 90ku je věc jiná ale myslím že s takovím nákladem ne třeba spěchat. A za celou dobu co jsem jezdil jsem se s tím volvem úplně krásně do spotřeby vlezl ono každá cesta zpátky se jede po prázdnu tak to chce jen jezdit s citem a defenzivním způsobem. Můžeš si o mě myslet co chceš ale já tu situaci můžu krásně srovnávat z předešlým dopravcem a vše je na několikanásobném plus u PETROTRANS. Pokud jezdíš na pobočce v Loukově tak si o tom můžem pokecat tam.

Sails
14.08.2016 / 21:17
Koza86: na severu tu spotřebu moc neuděláš. Proti tý rychlosti nic nemám, ale 3x překročíš a jsi bez ligy, policajt by nad tím mávnul rukou.

(-deaktivovaný profil-)
06.09.2016 / 14:31
Vidím že koza86 je génius, který za čtrnáct dní v zácviku ví všechno o práci řidiče cisterny i o petrotransu. Jen nepozná ze které trubky teče nafta a ze které benzín. Všem vřele doporučuji řídit se jeho moudrými radami a názory !!!

radvan
06.09.2016 / 18:51
Rozhodně tomu dal víc než ty takovým příspěvkem.

koza86
06.09.2016 / 20:34
pro kokotíhlava: podle tvého nicku soudím že jsi na vysoké iq úrovni a beze sporu jsi ten nejlepší řidič autocisterny jaký se po našich cestách pohybuje. Pokud by tě ještě něco z petrotransu zajímalo tak se zeptej pracují zde pořád a jsem pořád stejně spokojený a již jsem se naučil rozpoznávat ze které hadice teče nafta a ze které benzín. Už asi tuším o kterého kokota jde. Tak se měj.

Sails
07.09.2016 / 19:33
Že by zácvikář? :D

koza86
08.09.2016 / 08:18
nene

Slezyy
06.10.2016 / 11:41
Zdravím vás. Taky bych měl zájem se tam dostat, ale problém je v tom, že zatím nemám zkušenosti s kamionem. A tak se chci zeptat jestli tam berou i úplné nováčky s čerstvýma papírama, kteří nemají nic naježděno. Děkuji za odpověd.

Jánošík
07.10.2016 / 07:05
Slezzy:

Ja nechce byt nejaky rypal ale jses jinak kompletni??? Ty si v zivote s nicim nejezdil a chces rovnou na cisternu s benzinem???? Jeden uz takhle zhorel potom co to prevratil...myslim ze mu bylo 20.Zlaty CSAD oni vedeli proc ten postup od sterku az k MKD....

Ja jezdim od 20 let a je my 40 ale na cisternu bych sel asi s velkym respektem.
zkus nad tym popremyslet...Jinak berte to jako muj nazor nic vic ale myslim si ze kluk ktery prave dostal papiry nema co hledat na cisterne s benzinem.

krucipísekcipísek
07.10.2016 / 10:39
třeba si myslí, že vozí horkou čokoládu. ))

Picinka
07.10.2016 / 11:56
Chtějí 2 roky praxi na CE a to minimálně. Jinak já jezdím 16 let a taky bych si to sakra rozmýšlel, jestli vozit benzín.... Nejdřív jdi vozit palety :)

Sails
07.10.2016 / 12:28
Souhlasím s Jánošíkem, tohle není plachta s naloženejma 5ti tunama, kterou odveze každej sekáč. Bez praxe tě nevezmou, kluk co měl odjetej rok se sem taky nedostal. Na zbohatnutí už to Tady dávno není, furt tě hlídaj jak hajzla. Ale má to i svoje pro, výkon na shellu max 10h noční, ranní 12h, kolikrát ty hodiny ani neuděláš, všechno na pásce, marodní za dobrý peníze i dovolená. Ale taky tady končím :D

udoklopek
10.10.2016 / 18:14
AHOJ TRUCKEŘI, PROČÍTÁM SI TU VAŠE REAKCE A MUSÍM K TOMU NĚCO DODAT. PRACUJI U TETO FIRMY UŽ TŘI ROKY A ZA TU DOBU SE TADY PROSTŘÍDALO DOST ŘIDIČU DOBREJCH, I TĚCH HORŠÍCH. PODLE MĚ TU MUSÍ BÝT ČLOVĚK DÝL ABY TO TU PROKOUKL A ZJISTIL ŽE FIRMA NA TOM NENÍ TAK DOBŘE,A MYSLÍM TÍM CHOVÁNÍ K ŘIDIČŮM. NEMYSLÍM CHOVÁNÍ TOMÁŠE NEBO DISPONENTŮ, TI SE CHOVAJ ZAPLAT PÁNBŮH DOBŘE, ALE PLATEBNÍ POLITIKA FIRMY JE KATASROFA !!!! 20--25 TIS ČISTÉHO MĚSÍČNĚ JE PŘECE TRAGEDIE. OPTEJTE SE KONKURENČNÍ FIRMY KLAČKY, BONIFER, F1, A NEBO SE MRKNI KOLIK BERE ŘIDIČ VYSOKOZDVIHU. PETROTRANS SI LIDÍ NEVÁŽÍ A JE JIM PODLE MĚ JEDNO ŽE SE JIM TO TU STŘÍDÁ JAK NA BĚŽ PÁSE. TŘICET TISÍC ČISTÉHO A VÍC JE SI MYSLÍM ODPOVÍDAJÍCÍ PLAT ZA TUTO PRÁCI A FIRMY KTERÉ JSEM TU ZMÍNIL JE MAJÍ. PRÁCE JE TO DOBRÁ KLIDNĚ NA CELÝ ŽIVOT JEN FIRMA JE SKAŽENÁ. DODRŽUJI USTROJENOST, MONTERKY,BOTY,HELMA,BRÝLE, NAKLÁDKA I VYKLÁDKA. DODRŽUJI RYCHLOSTI V OBLASTI I MAXIMÁLNÍ,NETELEFONUJI ZA JÍZDY HLAVNĚ NEKRADU ANI MRT, A PŘEZTO 21TIS ČISTÉHO ZA POSLEDNÍ MĚSÍC. HNUUUS. A VÍTE CO MĚ A OSTATNÍ TADY DRŽÍ, ŽE JSTE KAŽDÝ DEN DOMA. KDYŽ PŘÍJDE SOLIDNÍ FIRMA A NABÍDNE TŘICET A VÍC V ČISTÉM A BUDEM KAŽDÝ DEN U RODIN ,NEZŮSTANE U PETROTRANZU ANI NOHA . ZAŽIL JSEM HODNĚ SOLIDNÍHO CHOVÁNÍ,VĚTŠINOU OD NĚMECKEJCH FIREM JAKO JE TŘEBA GREWER, WIMMER KDE SI LIDÍ VÁŽÍ A NĚCO PRO TU FIRMU ZNAMENÁTE, TADY NEZNAMENÁTE PRO FIRMU VŮBEC NIC,JSTE PRO NĚ JEN ČÍSLO.PŘÁL BYCH SI ABY SEM PŘIŠLA TŘEBA FA. HOYER A ZAČLA V ZALUŽÍ PODNIKAT,PAK BY U PETRÁŠŮ NIKDO NEZBYL.

(-deaktivovaný profil-)
17.10.2016 / 09:47
Informace pro ty, kteří se nechávají inspirovat touto diskuzí. Koza86, který tu tak krásně popisuje Petrotrans jaku super firmu, ve které už měl být dávno a ve které je naprostá pohoda dal po třech měsících výpověď. Asi zjistil, že to taková pohoda není :-D .

Sails
17.10.2016 / 14:37
Taky dobrý :D on tady nadává každej ale poslední dvě výplaty stojí fakt za to.... Polákum ty peníze stačí, tak co by se tady mělo měnit? Nic, proč by dávali víc, když se vždycky najde někdo kdo za to bude jezdit. Většina lidí na place brečí, ale nikdo pro to nic moc neudělá, ani v podstatě nemůže. Buď se ti to líbí nebo jdi jinam, jinak to tady nefunguje. Člověk musí dodržovat všechny možný píčoviny co si kde nějakej "chytrej" člověk vymyslí a pak pošlou takový výplaty. Je sice hezký že člověk je každej den doma, ale nikdy neví kolik mu přijde a za tu buzeraci jako je liga, nepodepíšeš toolbox a automaticky tu ligu nemáš, když nebonzuješ taky jí nemáš, tak co to je? Když jdeš na šichtu navíc, nevyjde ti víkendová pauza musíš se k tomu vyjádřit, ale člověk podle nich nemůže napsat že to blbě počítaj a vlastně je to kvůli nim a jejich problém. Uzavřel bych to asi takhle, firma pro někoho kdo chce být doma tak je dobrá, ale mít zodpovědnost jako kráva za těch pár korun, hlídání na každým rohu a další parády. Každej si udělá obrázek sám jestli tady chce pracovat nebo ne.

SmartDrift
25.11.2016 / 13:16
všechno výše popsané víceméně pravda. Každý se musí rozhodnout sám. Nářky jsou směšné. Firma jede striktně podle pracovního zákona. Něco se ti nelíbí, pa pa. Jak by to asi vypadalo kdyby šoféři nastavovali vlastní pravidla? Za mně polský hnus, do očí haha hihi, za zádama pokuta k výplatě. Budiž, byli to češi kdo zvolili socany kteří to polákům prodali za cenu tříletého zisku.. Denně doma. Technicky ano, ale žádné volno. Celý rok permanentně v práci. Čtyřdenní cyklus končí noční, vyspíš se a máš půlku takzvaně volného dne za sebou. Volný víkend ve smyslu, v sobotu ráno po noční dojdeš domů a do práce jdeš "až" v PO na ráno vychází jednou za 2 měsíce! po čase sem přestal vnímat dny v týdnu a věděl že mám během 6ti dnů volný jeden večer a jeden den. Horší než MKD.. Odpovědnost pilota a plat skladníka..

jameson
02.01.2017 / 15:21
Ahoj kolegové, Bonifer je německá firma. a stoji to tam za dvě hovna jako u Petrášů.Buzerace,arogantni jednáni,plat skladnika.Větší šmejdy jsem ješte nezažil a to je mi padesát let.Všechny před touto firmou varuji.

blondy
18.01.2017 / 10:39
ahoj, dozvěděl jsem se od jednoho z řidičů petrotransu, že v posledních měsících jim opravdu výrazně přidali na platu???? můžete někdo potvrdit nebo napsat jaká je aktuální situace? jestli se mám o tuto práci zajímat...

Sails
18.01.2017 / 13:14
To má pravdu, ale jestli se nedostaneš na Shell, tak počítej 220h+, s buzerací která zůstala úplně stejná co se tady píše. Peníze počítej 30tis možná něco víc.

(-deaktivovaný profil-)
19.01.2017 / 08:46
Výrazně přidali ??? S tím bych byl opatrný. 30 tisíc sem tam někdo má. Ale nikdo neví za co. Za bonzování a donášení ? Většina se pohybuje někde okolo 25 tisíc. Někteří i méně. Zkrátka peníze nedostáváš za práci, ale podle ksichtu a dalších neznámých kriterií. A 25 tisíc byl normální plat v Petrotransu před pěti lety takže žádné přidání to v podstatě není, buzerace hraničící se šikanou samozřejmě zůstává.

Sails
19.01.2017 / 09:18
Včera jsem tankoval na pumpě kam jsem jezdil stáčet, bavil jsem se s venkovkou a říkal že 2-3tis, ale jak píše kokotihlav, říkal že to je spíš podle xichtu.

Picinka
19.01.2017 / 14:23
Pořád to samé. Pakliže tam bude ten slizkej kkt bonzák, tak to jiné nebude. Plat se z pásky nedozvíš, jsou tam tak zakamuflované "premie" že vlastně ani nemáš šanci zjistit, co a za kolik jsi dostal. Jediné, co zjistíš jsou odpracované hodiny. Jak jen se ten slizoun jmenuje? Něco se žábou... Jo Pulec myslim... Nezlizovatější ze všech pulců bleee

(-deaktivovaný profil-)
20.01.2017 / 13:24
Jak je popsáno výše. Přidání někde kolem dvou až třech tisíc a to ještě jak komu !!! A chování k řidičům o ty dva až tři tisíce horší. Prostě hnus. Kdo to nezažil na vlastní kůži tak tomu neuvěří. Proto taky řidiči utíkají pryč, noví nepřicházejí a ti co tam ještě zůstávají musí dělat za ty chybějící, takže nemají šanci si vzít ani dovolenou. Někteří nemají vybranou ještě ani předloňskou dovolenou.

(-deaktivovaný profil-)
28.01.2017 / 16:29
Pro představu za co všechno vám v petrotransu strhnou peníze:

- každé překročení rychlosti 80 km/h na dálnici - 20 Kč
- každé překročení rychlosti 80 km/h ostatní komunikace - 50 Kč
- každé překročení rychlosti 50 km/h v obci - 100 Kč
- překročení doby jízdy nebo zkrácení odpočinku o víc jak 10 min. - 100 Kč
- nezadání odpočinku do tachografu - 100 Kč
- nedoplnění dat v tachografu - 100 Kč
- rozdíl časů na stazce oproti GPS - 200 Kč
- každé nepovolené zastavení při jízdě - 100 Kč
- špatné označení ADR - 100 Kč
- špatné označení vozidla - 100 Kč
- nesprávné a neúplné doklady - 100 Kč
- chybějící plomba 200 Kč
- nepoužívání předepsaných ochranných pomůcek - 200 Kč
- nepovolená výbava - 200 Kč
- nedodržení pracovního postupu - 200 Kč
- nedodržení pravidel BOZP a PO - 200 Kč
- nepřítomnost řidiče u stáčení - 200 Kč
- nedodržení plnícího a stáčecího příkazu - 200 Kč
- nezabezpečení vozidla - 200 Kč
- ostatní porušení manuálu řidiče - 200 Kč
- zavinění mimořádné události nebo škody - 400 Kč

Sails
28.01.2017 / 18:47
Strýc pepin - ty jsi toho u nich asi moc nenajezdil, věděl by jsi že za 2 překročení rychlosti už nemáš ligu, při plnění u tebe nikdo nestojí, pokud nemáš kontrolu, plombu máš vždycky, každý zastavení píšeš do stazky jak idiot, nevím proč by jsi zkracoval pauzu a prodlužoval jízdu, k těm ostatním věcem nemá cenu se vyjadřovat. Kdo tam jezdí nebo jezdil, tak ví jak to tam chodí.

(-deaktivovaný profil-)
29.01.2017 / 13:02
Právě tohle co jsem napsal jsou kritéria pro ligu. Takže nejen, že tu ligu nedostaneš, ale ještě k tomu ti strhnou peníze za všechna porušení podle tohohle sazebníku. Takže jsi potrestaný vlastně dvakrát.

sibrsibr
29.01.2017 / 13:50
Pepine

Za porušení pracovněprávních předpisů mají firmy platit 57 milionů korun, vyplývá z loňské statistiky Státního úřadu inspekce práce. Nejvyšší pokuta přesáhla půl milionu.
Zákoník práce neumožňuje zaměstnavateli ukládat pokuty svým zaměstnancům.
Pošli ten ceník pokut Inspektorátu práce s podnětem ke kontrole a dolož skutečnosti tak, aby to nemohli popřít. Záleží jen jak ho zformuluješ a doložíš, aby to bylo řádně prošetřeno.
Je to účinnější, než se hádat s novodobými otrokáři.

(-deaktivovaný profil-)
14.02.2017 / 16:10
Výše uvedená tabulka sankcí v petrotransu je několik let stará. Za tu dobu se sankce mnohonásobně zvýšily.

- každé překročení rychlosti 80 km/h na dálnici - 200 Kč
- každé překročení rychlosti 80 km/h ostatní komunikace - 200 Kč
- každé překročení rychlosti 50 km/h v obci - 400 Kč
- překročení doby jízdy nebo zkrácení odpočinku o víc jak 10 min. - 300 Kč
- nezadání odpočinku do tachografu - 500 Kč
- nedoplnění dat v tachografu - 500 Kč
- rozdíl časů na stazce oproti GPS - 500 Kč
- každé nepovolené zastavení při jízdě - 1000 Kč
- špatné označení ADR - 300 Kč
- špatné označení vozidla - 300 Kč
- nesprávné a neúplné doklady - 500 Kč
- chybějící plomba 1000 Kč
- nepoužívání předepsaných ochranných pomůcek - 500 Kč
- nepovolená výbava - 1000 Kč
- nedodržení pracovního postupu - 500 Kč
- nedodržení pravidel BOZP a PO - 500 Kč
- nepřítomnost řidiče u stáčení - 500 Kč
- nedodržení plnícího a stáčecího příkazu - 500 Kč
- nezabezpečení vozidla - 1000 Kč
- ostatní porušení manuálu řidiče - 500 Kč
- zavinění mimořádné události nebo škody - individuální dle závažnosti

a dále tu máme

- telefonování za jízdy - 3000 Kč
- průjezd vodním pásmem - 5000 Kč

Zde názorně vidíte ten posun vpřed :-D

wenca
14.02.2017 / 19:55
Podmínky nejsou pro schopné řidiče problém. Pokud vezeš cisternu plnou benzínu je jasné, že se určitá pravidla dodržovat musí.
Další věc je, jestli k tomu máš dostatečné podmínky a dostatečné ohodnocení.

Sails
15.02.2017 / 04:48
Wenca to napsal dobře.

sibrsibr
15.02.2017 / 07:57
Zapomínáte na podstatnou věc, pravidla a zákony platí pro obě strany.
Zákoník práce zakazuje zaměstnavateli pokutovat za cokoliv své zaměstnance.
K dodržování firemních pravidel má zaměstnavatel dle zákona právo použít pouze kázeňské postihy, případně až výpověď.
Dále je otázkou:
Jaká osoba určila výši pokut?
Kdo je uděluje, jakým právem?
Do čí kapes vybrané peníze jdou?
Hrubé porušování zákoníku práce zaměstnavatelem je důkazem, že není jeho hlavní zájem bezpečnost provozu, ale obohacení se na úkor zaměstnanců. Pokuty, které vybírají, jistě nejsou odváděny úřadům a takové jednání hraničí s trestným činem.
Samozřejmě, že některé práce vyžadují vyšší odpovědnost a schopnosti zaměstnanců. Ovšem je povinností zaměstnavatele své zaměstnance vybírat, vzdělávat a poskytovat příznivé pracovní podmínky. Nikoliv určovat výše pokut za případné porušení čehokoliv. Od toho je státní správa.
To by rovnou domovník mohl vybírat pokuty za rušení domovního řádu a brzy by nezákonně zbohatl. Nebo řidiči v hromadné přepravě svévolně vybírat pokuty za porušení přepravních řádů.
Vždyť je to obdobný trestný čin, jako když gangy vybírají protizákonně výpalné…

Picinka
15.02.2017 / 08:53
Toto snížení platu je z nenárokové složky mzdy, takže nějaký zákoník práce je úplně jedno. Budeš si plnit na 100 % dostaneš. Nebudeš, nedostaneš premie. Takže teď jsi tak trošku mimo. Taky mám premie a ty MUSÍM dostat??????? Vrať se zase na zem.

Picinka
15.02.2017 / 08:56
Notabene systém školení pro řidiče je (tedy byl) v Petrotrasnu velmi dobře propracovaný. Takže tvoje nářky jsou zde zcela mimo mísu. Byli tam řidiči, kteří plnili a dostali. Když máš za sebou 25000 litrů benzínu a telefonuješ, připadá ti normální, že dostaneš ligu? Nebo když to z kopce pouštíš na 90 a v obci jedeš 70. Zase se prober, tohle nejsou palety!!!

sibrsibr
15.02.2017 / 09:13
Nečerti se zbytečně.
Já přeci nemůžu za to, že nějaký mamlas nazývá nevyplacení prémií, pokuta. To si někdo musí oprášit češtinu, aby mu bylo rozumět. Přesto existence podobného ceníku pokut, může být nezákonná.

Na druhé straně je vždy důležité zjistit, zda byly vyplaceny všechny nárokové části mzdy. Hodiny (nikoliv jen základ), příplatky a další. I cestovní náhrady.
Samotné prémie často nejsou tak vysoké, jako některé jednotlivé položky v ceníku.
Vítečníkům by je snad museli z prémií strhávat na splátky :-)

Picinka
15.02.2017 / 10:47
To máš pravdu. Ale v Petrotransu jsem dělal a říkám, že zaplatí hodiny, přesčasy, příplatky za přesčas, za noční, za víkend atd. Vše je na pásku, ani koruna bokem. Ale tady nejde o snížení platu, ale o nevyplacení nenárokové části mzdy. Takže to, co odjezdíš dostaneš zaplaceno. Vše. A když jsi 100%, tak máš něco na víc. Tady to mají ošetřeno móóc dobře.

(-deaktivovaný profil-)
15.02.2017 / 12:48
V Petrotransu je pohyblivá částka mzdy téměř 70% platu. Jediné na co máš skutečně nárok je základní plat na mzdovém výměru a ten byl v loňském roce 12100 Kč hrubého. To ostatní jsou v podstatě prémie se kterými si můžou dělat co chtějí.

Picinka
15.02.2017 / 14:47
Tak to je trošku mimo mísu, to museli předělat. Já když tam byl cca 2 roky z5, tak to bylo jinak. Tak za 12100 hrubého za měsíc se divím, že jim tam někdo jezdí. To sorry, ale na přepravy CZ - SVK mi dali základ 25 + diety... Jedno slovo: sračka :(

sibrsibr
16.02.2017 / 07:27
Se vám to tady kluci nějak motá. Jednou je napsáno vyplatí všechno. Pak prémie nad výdělek je až 70% a pak, že někomu vyplatili pouze základ a diety.
Při takovém guláši, se pak nemůžete divit, že si nerozumíte navzájem a často vám nerozumí ani orgán, který by měl případný spor řešit.
Tak to nějak sjednoťte.
Jaká je pracovní doba?
Kolik je hodinová mzda?
Kolik dělají příplatky?
Kolik jsou cestovní náhrady?
Kolik tedy jsou ty prémie? Které jediné jsou nenárokové…
Samozřejmě všechny části mezd musí být na pásku vypsány zvlášť a není možné je zaměňovat.
Často jsem slýchával, že hodiny přesčas, nebo příplatky jsou započteny v prémiích. To samozřejmě zaměstnavatel nesmí udělat. Soud by to vyhodnotil tak, že prémie vyplaceny byly, ovšem přesčasové hodiny a příplatky nikoliv. Zaměstnavatel by je musel doplatit.
Fakt mne tedy začíná zajímat, kolik v této firmě mají ty prémie, pokud z toho jsou schopni srážet tak vysoké pokuty. Možná bych si obnovil cisterny a šel se ucházet o místo. Protože jsem zvyklí nic neporušovat, zřejmě bych tam vydělal daleko více, než u jiných firem. Ale taky mne napadá otázka, proč nemají lidi, když tak dobře platí??? To vypadá jako nějaká záhada.

Sails
16.02.2017 / 08:29
Přesčas, noční, jsou zvlášť. Zbytek jsou prémie, zvláštní prémie S2, S3, liga řidičů a ještě spousta dalších, když si na to o víkendu vzpomenu hodím sem výplatnici. Klukům bylo přidáno, ale většinou podle xichtu. Nějaký končí, nějaký zůstávaj, občas někdo přijde a do měsíce je pryč. Jsou tam kluci co udělaj +/- 190h a jdou domu s vejplatou 31tis, pak na jiným autě skoro stejný hodiny a vejplata o 2tis menší, další auto co jezdí benziny cca 240h a jde domů s 32tis. Počítání výplat tam nikdy člověk nikdy nepochopí.

sibrsibr
16.02.2017 / 09:17
No dobře, ale to jsme přesně u toho. Z výplatnice musí být jasné, co a jak je placeno.
Dejme tomu průměrná hodinová mzda 100 Kč. Počet hodin 190. Přesčas 20 hodin.
Za běžné hodiny 17 000, za hodiny přesčas 20 x 100 je 2000. Příplatek za přesčas 30 % je 600 Kč. Noční 10 hodin. Příplatek za noční …
Každá položka nárokové mzdy musí mít svoji kolonku zvlášť.
Kolonka prémie třeba 8000, nebo nula, také zvlášť. Vše samozřejmě v hrubém.
Nakonec nezdaněná částka a srážky na soc,poj, daně… A pak kolik čistého k výplatě.
Mimo to ještě cesťáky, které se nedaní.
Pak není možné, aby ses nedopočítal ničeho. Vždy víš, kolik byly nárokové složky mezd a kolik prémií a dalších odměn.
U hodin je podstatné jak k tomu přišly. Byly případy, kdy firmy z nějakého softwaru započítaly do pracovní doby pouze jízdu a práci, ale nezapočetli třeba BP a čekání. Což je také nesmysl.
Pracovní doba je vždy delší, než takzvaný výkon řidiče z karty a je odvozena z evidence pracovní doby, kterou mnozí dopravci řádně nevedou…
Pokud je vše řádně vedeno a na výplatnici vyčísleno, vždy se musíš dopočítat..
Pokud ne, je zřejmé, že někdo něco šulí.

(-deaktivovaný profil-)
16.02.2017 / 10:07
Tyhle všechny položky samozřejmě na pásce jsou, ale jak se k nim dobrali nikdo neví. Jediné co víš je počet odpracovaných hodin, kolik za ně dostaneš je ve hvězdách, ale to už tu někdo psal dříve. Prostě každý měsíc čekáš co ti pošlou. Za stejnou práci jsi ohodnocený pokaždé jinak.

sibrsibr
16.02.2017 / 13:47
Na pásce musíš mít uvedenu průměrnou hodinovou mzdu. Ta se počítá z uplynulého čtvrtletí.
Z ní se počítají náhrady za svátky, dovolenou, příplatky a podobně.
Základní hodinovou mzdu máš přímo sjednanou. Nebo v případně měsíční mzdy (takzvaného základu) ji vypočteš tak, že sjednaný základ vydělíš počtem hodin pracovního úvazku v daném měsíci (40 hodin týdně). Protože každý měsíc nemá stejný počet pracovních dnů (hodin v pracovním úvazku), může se částka trošku měnit. Ovšem není to nijak obrovský rozdíl. Takže pro přibližný výpočet je možno orientačně použít průměr uvedený na pásku.
Myslím, že přibližný výpočet nemusí být přesný na stokoruny. Ovšem pokud se orientační výpočet liší o tisícovky měsíčně, tak je v něčem určitě problém a je vhodné obrátit se na odborníky. Neslyšel jsem, že by se nějaký řidič soudil o doplacení stokorun. Ovšem při znatelném rozdílu už je to o něčem jiném a nároky na doplatky nárokových části mezd za delší dobu zpětně, můžou být přes sto tisíc.
Chápu, že pro některé řidiče je účetnictví španělská vesnice a vůbec si nedovedou spočítat ani odpracovanou dobu. Mně se to možná zdá až moc jednoduše, protože už to mám za sebou. Ovšem pokud některým stačí jen základ a něco bokem, tak mu není rady ani pomoci. Stěžovat si na špatné zákony sice mohou, ale každý se na ně bude jen usmívat jako na blbečky. A také s nimi tak jednat…
Výpočet pro mzdy řidičů je úplně stejný, jako pro jiné profese, takže se stačí zeptat lidí zaměstnaných ve fabrice. Často věnují větší pozornost studování výplatnic než řidiči.
Ovšem samotný výpočet odpracovaných hodin je rozdílný v tom, že řidičům se do pracovní doby započítává delší doba než ve fabrice. Je delší než takzvaný výkon řidiče z tachografu.

radvan
16.02.2017 / 23:52
Zajímalo by mě s jakou přesností vám určí že jste ve městě a máte tedy max 50kmh. Sice už jsou jistě propracované gps, ale i přesto si myslím že to není neomylné. Obvzášť v čr. Nedávno jsem jel za jedním ve zlíně. já do 55kmh a stejně jsem petrotrans nedohnal. Buď si s tím dotyčný neláme hlavu nebo ví kde si to dovolit?

Sails
17.02.2017 / 09:41
Nemaj ošéfovaný všechny obce.

sibrsibr
17.02.2017 / 11:09
Myslím, že si s těmi pokutami nemusí lámat hlavu skoro nikdo. Dostal jsem informace, že to tam s tím výpočtem mezd není tak čisté, jako to může vypadat a kdo se proti srážkám ohradil, dosáhl zrušení. Sice jim bylo naznačeno, že už ve firmě nejsou žádáni, ale nijak jim to moc nevadilo. Se zkušenostmi a dovednostmi, jaké u této firmy požadují, neměli problém, najít si výhodnější práci.
Myslím, že celý ten strašák pokut je jen o tom, aby zjistili kdo je kolik ochotný snášet a za jaké minimum jezdit. Některým řidičům se nesráží vůbec nic, i když porušují vše. Prostě vlez do řiti dispečinku a občas je obdaruj a žádné pokuty se tě netýkají. Naopak ti ještě něco přidají.
Prostě běžná zkouška českého charakteru. Hlupáci jsou vítáni všude…

(-deaktivovaný profil-)
17.02.2017 / 17:33
radvan - gps mají propojenou s tachografem a zaměřené jen některé obce.

a sibrsibr má v podstatě pravdu. Hulibrci a vlezdoprdelisti se v petrotransu mají dobře. Mám to vyzkoušený na vlastní .... :-D

Tunkrx
21.02.2017 / 18:41
Tak na toto musím reagovat. Je tady uvedena sousta polopravd a nepřesností.
V Petrotransu dělám jako řidič už hezkou řádku let. takže si pamatuji i ty vzpomínané dobré časy kdy to nepřebrala Pšonka a neobrátila všechno naruby...ale s tím nic neuděláme takto to prostě je. Teď pár faktů které si troufám tvrdit můžu uvést protože fakt tuto firmu za ta léta znám.
Teď jezdím na směny v nonstopu většinou je to 3dny den pak 3 dny noc a pak 3dny volna, mezi denní a noční mám 24 hodin pauzu, jezdil jsem i v režimu kdy jsem spal v autě to bylo 4 dny v práci a pak 4 dny doma. Každý režim má něco do sebe a záleží co komu vyhovuje a jaký systém je na středisku možný.
Co se týče výplat tak vždycky bylo a je všechno uváděné na pásce! Je tam uvedena základní mzda teď je to 13400, pak je tam počet hodin kolik jsem udělal a počet přesčasů, je tam uvedeno kolik mám průměr na hodinu teď tam mám asi 195 Kč, je tam napsaná dovolená a všechno podstatné. Co se týče peněz tak jsou tam napsány příplatky za soboty neděle svátky a noc, pak je tam bonus za noční za každou noční směnu mám bonus 250 takže teď jsem měl 11 nocí za 2250 a k tomu mám asi 60 korun za každou odpracovanou hodinu v noci a za to jsem dostal skoro 1200. Pak jsou tam odměny za počet odvedené práce (nakládky, vykládky a řízení) to je kolem 7000,další odměna je od šéfa poslední dobou 1500-3000. Nově za poslední čtyři měsíce se tam objevil bonus řidič a ten je pořád přes 5000 nevím za co to je ani šéf my to nechtěl říct ale je tam a to je fajn:) pak mám každý měsíc karty na benzin za tisícovku a posílají asi 500 na penzijko, je tam samozřejmě i dieta v korunách, pokud jedu někdy do zahraničí dostáváme éčka v hotovosti. ještě jsem zapoměl na ligu řidičů. za tu dobu co je tak jsem ji nedostal asi třikrát a to z vlastní blbosti, jednou to bylo za to že jsem neměl blůzu v létě u stáčení a pak za rychlost. poslední rok ji ale mám pravidelně a není vůbec problém ji dostat. všechno co jsem napsal je vyčísleno na pásce takže se mi to zdá v pořádko a co mi není jasné na to zeptám šéfa.
to co tady někteří píší o tom že musíš udávat a líst někomu do zadku je naprostý nesmysl, nikdy jsem to nedělal a nedělám, chovám se pouze slušně a poctivě a to chci i po firmě aby se tak chovala ke mě a s tím za ta léta nemám problém. Plat teď šel výrazně nahoru za poslední čtyři měsíce mám průměrně 45000 hrubého, všechno ofici

Sails
21.02.2017 / 19:22
Je hezký že jsi tady rozepsal pásku, ale když už jsi u toho byl, tak jsi mohl napsat co je odměna S* atd. Jestli tam děláš už řadu let, máš větší peníze než kluci co tam dělaj třeba rok, dva. Taky jsi nenapsal nic o tom že co auto, to jiná výplata, +/- 5h rozdíl s klukem co měl šichtu se mnou, výplata v rozdílu 3.5tis. Petrotrans je pro někoho dobrej, ale spousta lidí se otočí po ani ne po měsíci a jdou jinam. Já tam byl skoro rok, důvod odchodu bylo cca 190h, nikde jsem nic neprosral, měl jsem ligu a přišla mi výplata o 4tis menší než jinej měsíc předtím. K tomu se nikdo neuměl vyjádřit. Jsou tam lidi co tam dělaj firmě jenom blbečky, jsou tam udavači, pak ty normální. Přidání před 4 měsícema proběhlo, to máš ten bonus řidiče, ale to taky dávaj podle xichtu co jsem slyšel.

Tunkrx
21.02.2017 / 19:56
Ahoj:)
odměnu S neznám, znám odměnu S1,S2 a S3, odměna S1 a S2 byla původně dnes se sloučila do odměny D což je za odpracované nakládky vykládky a řízení a odměna S3 je od šéfa
ptáš se na rozdíly mezi auty ale to bylo vždycky, jsou tady řidiči kteří jsou tady podstatně kratší dobu než já třeba toho půl roku a mají větší peníze je to ale o tom kolik odpracuje hodin, nočních,
a sobot a nedělí, příplatky jsou tady za to vysoké a to udělá spoustu peněz, pak jsou tady kluci kteří udělají jen to nejnutnější na některou směnu si vezmou volno a pak brblají že nemají plat, v dopravě je to hodně o hodinách, tady mě ale hlídají pokud mám moc přesčasů tak jsem nemohl jezdit dělají všechno podle pravidel aspoň pokud můžu ze svého pohledu posoudit. nikdy jsem neměl problém při kontrolách od policie vždy málem smekli že máme všechno v pořádku a to je pořád vyjímka v dopravě hlavně u nás
co se týče těch udavačů nevím co ti na to říct, já to nedělám a mám peníze se kterými jsem spokojen, lidi jsou prostě různí a každý se chová jinak to se rozhlédněme kolem sebe:) nevím koho považuješ za blbečky ty kteří se snaží dělat práci normálně v klidu a poctivě ... v tom případě do toho patřím i já a s tím umím žít
bonus za řidiče nevím co je to už jsem psal ale jsem za něj rád a ať vydrží co nejdéle:)

blondy
21.02.2017 / 20:08
Tunkrx můžu se zeptat jak to tam probíhá při nástupu? mám natočeno dost let po Evropě s kamionem ale cisternu znám jen s vodou u hasičů:) jak to tam je, nehodí tě přes palubu? Mám nějaké informace od vedoucího když jsem tam byl na pohovoru ale raději se ptám než se rozhodnu nastoupit i když to co jsi napsal mě spíš přiklonilo k tomu že do toho půjdu
díky

sibrsibr
21.02.2017 / 21:26
Blondy,
pokud tě nezajímá systém odměňování a výše výplaty, tak se s tím naučíš jezdit podobně, jako ses učil s vodou u hasičů. Základní zkušenosti s cisternou máš. Jen u hasičů nebývají běžně návěsy. Takže styl jízdy přizpůsobíš. Když ne, tak tě to prostě hodí na bok…
Od hasičů bys měl mít i nějaké zkušenosti s přečerpáváním hořlavin a přepravou ADR. Také už musíš vědět, kdy je vhodnější začít utíkat, než se hloupě snažit o hašení.
A kluci výše by se nemuseli zabývat vysvětlováním, jak to měli oni, když je z jejich příspěvků zřejmé, že firma přistupuje ke každému řidiči jinak.
Nevím, k čemu by mělo být dobré, aby tu každý zvlášť vysvětloval jak se v určitém čase, za určitých okolností zachovali zrovna k němu jedinému, když se za čas může chování firmy zrovna k němu, za jiných okolností a jindy změnit. Jak to vypadá z vašich příspěvků, každý ze zaměstnanců může spadnout do horší situace bez vlastního zavinění. Záleží jen na tom, kdy ten čas přijde.

Sails
22.02.2017 / 08:20
Tunkrx- to nepovažuju, tím myslím jiný střelce, co pomalu nepozdraví, dělaj frajery, maj míchačky atd. Jo, hodiny se hlídaj a když ti chybí, tak se to dohání dovolenou, což není zrovna fér, nemyslíš? Já můžu za to že dělám tak jak mám a nemám hodiny kvůli tomu? Tohle se stávalo na shellu. Nevím pod jakým střediskem jezdíš, ale v tom jsou taky rozdílný peníze.

sibrsibr
22.02.2017 / 09:03
Termín dovolené sice zaměstnavatel může určit, ale musí o tom prokazatelně (s podpisem řidiče) seznámit zaměstnance minimálně 2 týdny předem. Také musí být minimálně polovina dovolené nepřerušená.
Pokud zaměstnavatel nenaplánoval předem dostatek odpracovaných směn (hodin), jde o překážku na straně zaměstnavatele, kterou musí zaměstnanci proplatit průměrnou mzdou.
Nejeden zaměstnanec si již dovolenou vysoudil zpětně.
Jisté zlepšení může nastat, po opakovaných podnětech ke kontrolám OIP.
Ovšem vyplacení nároků zpětně je možno dosáhnout pouze soudně.
DAS tyto nároky umí vymáhat za pojištěnce.

(-deaktivovaný profil-)
22.02.2017 / 16:37
Rozdíly v platech mezi řidiči na stejném středisku, dokonce i na stejném autě činí i 10 tisíc čistého !!! V takovém rozpětí dokáže plat kolísat i jednoho a téhož řidiče a vůbec nezáleží na počtu hodin ani odvedené práci. Dokonce ani na tom jestli řidič udělá nějaký průser a nebo je svatější než svatý. Vysvětlení vám k tomu nikdo nedá ! A k tomu přibyla ještě tajemná položka "BONUS ŘIDIČ", která taky umí kolísat o několik tisíc nahoru a dolů. Prostě záhada.........

Sails
22.02.2017 / 16:47
Celá ta firma je záhada :D

(-deaktivovaný profil-)
22.02.2017 / 19:36
A Tunkrx bude asi náborář :-D . Teď když někoho dovlečeš do petrotransu a vydrží tam půl roku dostaneš 5 tisíc a když tam přežije rok dostaneš dalších 5 tisíc. Je vidět jak zoufale shánějí lidi, kterých jim momentálně chybí asi padesát. Přece kdyby to tam bylo tak v pohodě jak Tunkrx popisuje tak jim lidi chybět nemůžou .......

Tunkrx
22.02.2017 / 21:08
Pajda, no vidíš to mě vůbec nenapadlo, bych si tady mohl otevřít vedlejšák:) tak šup hlaste se :-D
Blondy, neboj přes palubu tě nehodí budeš jezdit s dalším řidičem minimálně půl měsíce a buď to dáš a půjde ti to nebo ne, to je život...pokud jezdíš s vodou tak to zvládneš!
s počtem řidičů je tady problém, ale to asi všude v dopravních firmách, Petrotrans hodně zaspal s penězma a teď to musí dohnat aby vůbec někoho sehnal, vzali to za dobrý konec tak doufám že to vydrží! taky přitlačili na ty kdo se nechovají fér a snaží si přilepšit bokem, to jim ale schvaluji ale to už jsem psal,
ještě tady dost mluvíte o dovolené tady je to spojené s tím nedostatkem lidí a o letní termíny je boj to je fakt, je to ale na dohodě mezi chlapama jak se domluví na posádkách, když se někdo chová jak hovádko a nahlásí si 17-18 dní v kuse o prázdninách tak je jasné že se na ostatní nedostane:( všechno jen o domluvě jako všude:)
ještě k tomu co psal Salis s těmi chybějícími hodinami, to je opravdu problém u těch co jezdí shellku tam musíš dodržovat 12 hodin přes den a maximálně 10 hodin v noci tak i když máš 20 šichet za měsíc nemusí ti to stačit, tohle by se mělo dorovnat v náhradách pokud nemáš šanci hodiny udělat i když do práce chodíš jak máš, já to řešil třikrát a bylo to 2: 1 dvakrát mě to uznali a zaplatili a jednou ne :)

Sails
22.02.2017 / 22:07
Když jsi dostal nějakej na hovno fůru, noční ti vyšla i na 6h s pauzou a a tím že jsi natahoval stáčení. Kdybych se někde zašíval, tak pak se mě zase budou ptát proč jsem stál tam a tam. S těma hodinama je to na shellu na palici, ale nikdo nemá moc snahu to řešit, párkrát jsem si to vydupal, ale potom co přišla poslední vejplata dá se říct skladníka, za normální hodiny, no jako sorry ale blbečka ať dělaj z někoho jinýho. Potom co přidali bůra za bonus řidiče, kluk co měl běžně 28tis bere 30-32tis, to mi jako bůr nepřijde :D ale co, je to za mnou, řešit už to nebudu, dělám teď v podstatě za fix pomalu za jednou tolik, bez kontrol, bez buzerace a jsem v klidu.

Picinka
23.02.2017 / 08:52
Kluci je tam pořás ten slizkej žabožrout Pulec? A Palička?

sibrsibr
23.02.2017 / 09:50
Alespoň je zřejmé, že i u přeprav ADR jsou běžně porušovány mzdové a další zákony. Vše se hází na řidiče a kapsy si penězi nacpávají vedoucí, na úkor bezpečnosti celé veřejnosti. Záleží hlavně na řidičích, jestli si budou stěžovat jen na forech, nebo najdou odvahu dát dohromady výplatnice a údaje z karet s podnětem ke kontrole na OIP. Případně se rozhodnou k podání žalob, či trestních oznámení.

Sails
23.02.2017 / 09:57
Sibr- z karty a výplatnic to bude sedět, tam se ojebává na těch jejich prémiích.
Picinka- co jsem slyšel tak pořád.

sibrsibr
23.02.2017 / 11:16
Salis, netuším, jak dalece jsi v tom odborník, ale z příspěvků výše je zřejmé, že evidence pracovní doby nemůže být bezchybná. Jen to chce podrobnější zkoumání. Jsou zřejmé i další pochybení, třeba ty dovolené…
Řidiči často řeší vše tak nějak během pikosekundy. Jak jsou zvyklí od volantu. Pak se ale nemohou divit, že je ti co mají více času přemýšlet, je vždy oholí.
Prostě to chce více si přečíst zákony a déle přemýšlet. Jinak to vždy končí stejným závěrem.
„nelze s tím dělat nic, než si zbytečně stěžovat po forech" Pak se kancelářští jen smějí…

(-deaktivovaný profil-)
23.02.2017 / 13:18
Picinka - jsou tam pořád oba dva a to je další důvod proč z petrotransu utíkají řidiči.

sibrsibr
24.02.2017 / 11:29
Salis
Pokud jde o velké rozdíly ohledně rozdělování prémií a odměn, může šetření OIP dospět k závěru, že je porušován zákoník práce v oblasti rovného zacházení se zaměstnanci. Samozřejmě musí podnět obsahovat dostatek důkazů, aby takové porušení zákona bylo prokázáno.
Nedělejme si iluze, že na OIP pracují inspektoři typu Columba, Kojaka, Poirota, nebo jiných televizních hrdinů.

Caryfuk
03.03.2017 / 10:53
Škoda že nemám adr,asi bych to šel zkusit,ale dojíždění je taky dal z Poděbrad

Chorvatsko
03.03.2017 / 20:44
Horší firma už snad ani neexistuje.

sibrsibr
04.03.2017 / 01:32
Ono se to ví, ale vždycky se najde někdo na dně, co by to rád zkusil.
Kolotoč v dopravě je nádherně nekonečný…

(-deaktivovaný profil-)
04.03.2017 / 19:11
Spousta lidí si totiž myslí že se dá na cisterně s benzínem rychle zbohatnout. Názory typu " vždyť tam přece vždycky něco zůstane " a " neříkej že to nejde nějak ošidit " jsou v téhle společnosti zakořeněné ještě z dob nedávno minulých. Proto se vždycky najde nějaký zoufalec, který jim s tou cisternou pojede, jak to pak dopadá není těžké si domyslet .......

jameson
26.03.2017 / 19:42
Musim zmínit i ABS Bonifer,to je také společnost,k pohledání,buzerace,arogance a plat prodavačky z Lídlu.

Picinka
30.03.2017 / 10:58
Kluci, Pokorná inzeruje plat 46 tisíc, tak co si stěžujete? :) Koukám, že polevují na praxi na CE, už jim stačí jnm rok. Zajímavé....

(-deaktivovaný profil-)
15.04.2017 / 15:55
Akorát ve snu :-D, možná když uděláš v měsíci tak čtyři až šest směn navíc, tak sice nebudeš mít vůbec žádné volno, ale začneš se blížit :-D, ale pořád to bude málo, ještě to bude chtít něco kvalitního nabonzovat, a ani to nebude stačit. Ještě musíš vlézt někomu do prdele, nejlépe opakovaně a nebo mu vykouřit péro :-D, i tak ale na 46 tisíc + stravné jak říká Pokorná v inzerátu těžko dosáhneš !!!!!!!!!!!!!!!!!

Lopata
19.04.2017 / 17:01
Ruce pryč,raději dělat popeláře v zimě na tom schůdku vzadu.Buzerace,vyhrožování a neustálý STRES.A za to vše výplata,že na stírací los za 10ka budeš mít víc.To to není žert,jen par let reality!!!!

sibrsibr
19.04.2017 / 20:58
Vše je jen o naivitě řidičů. 45 tisíc? Jasně, věrnostní, po 45 leté praxi…
Dnes chybí v ČR 10 000 řidičů. Jestli má někdo rozum a nějakou praxi, tak si před prvním pohovorem řekne, aby mu poslali návrh smlouvy písemně mailem.
Pak se rozumný řidič teprve rozhoduje, jestli má smysl začít jednat, nebo ne.
Naivkové běhají za různými sliby a pak si vylévají srdce, že si opět naběhli.
Vždy jde hlavně o zdravý rozum:
http://www.novinky.cz/kariera/435074-podle-personalistu-chybi-v-cele-republice-az-10-tisic-profesionalnich-ridicu.html

Trailor
19.04.2017 / 22:55
Jó jó sibrsibr,
je to jak říkáš, proč nejsou řidiči ? Kdyby ty platy byly takový, jak každý tady píše, tak by bylo na fóru ticho co..?
Mít plat 48 000,- Kč a ptát se jestli je to normální ? Zaměstnanec a jaký koliv či lékař by se neptal aby svojí profesní skupinu kolegů nezesměšnil. To i Uďa ve špuntárně vý jako, co má za peníze ale za max 38 - 40 hodin /týden. Jestli se tady veřejně troubý takové bludy, tak se nedivím, že dneska každý kdo bude mít problém na silnici s policií tak dostane celkem zajímavou cenu za pokutu. To už nikdo nepíše, že nejsou řidiči jen proto, že pokladní v Lídlu má za menší odpovědnost a méně hodin více benefitů a lepší mzdu která je na pásce a je průhledná. V případě soudního řešení důkazní... a pro zaměstnavatele prohrou.

sibrsibr
20.04.2017 / 15:50
Trailore
Jak to myslíš s tou průkaznou dobou u pokladní?
Řidiči mají pracovní dobu lépe průkaznější a soudní výsledek ještě jistější než pokladní.

Trailor
20.04.2017 / 20:03
Myslím to tak, že když nic neumíš, tak jedeš jezdit nebo prodávat do Lídlu. A může to být i když ti pošlou smlouvu k přečtení. To nic neřeší, co pak stejně zaměstnanec podepíše. Když se jich zeptáš proč jsi to nečetl , tak ti řeknou bylo to blbé to číst oni vypadali slušně....

sibrsibr
20.04.2017 / 20:21
Trailore,
Žádný soud ti neřekne, že když jsi podepsal blbou pracovní smlouvu, tak nic…
To se týká obchodních vztahů.
Jakékoliv ustanovení pracovní smlouvy, které je v rozporu se zákoníkem práce je neplatné. Při soudním sporu se k němu nepřihlíží.
Pokud podepíšeš blbost, jako že nebudeš dostávat diety, nebo budeš odměňován od km, nebo z fakturace, či ti nebudou vyplaceny příplatky, nebo cokoliv jiného, tak je to úplně jedno. Soud rozhodne dle zákoníku práce, jako by tyto ustanovení pracovní smlouvy neplatily…
Právo předpokládá, že zaměstnanec nemusí být dostatečně vzdělaný a přiměřeně ho chrání před podobnými situacemi...

Trailor
20.04.2017 / 20:26
No celkem jasně. Ta pokladní jde za kasu v případě, že nic lepšího nesehnala . Dříve jezdil s povozem vozka, který taky nic lepšího nesehnal. Kdybych se lépe učil, tak už nejezdím s náklaďákem. Jinak jsem už obroušený životem a bylo by lepší tady radit těm mladým klukům . Oni když začínají tak jsou rádi za každou práci. Šofeřinu zatím může dělat každý. Bylo by lepší tady řešit jiné problémy, než jen právní kličky co tito kluci neví ani nemohou vědět. Je to pořád dokola taky jsem jako mladý věřil, že se ke mně každý bude chovat slušně. V republice nejsou řidiči a komu to vadí co ??? To, že chybí 10 000 řidičů no kolik by pro ně muselo být volných aut co...??? Jsou to jen obyčejné nářky . Šofeřina už vymizela , dnes je to jen kurva prodejná, kdo dá víc. Ten chytrý zjistí hned, co je to jezdit za 43. 000,- No ale to nemá cenu už řešit , oni se už ozvou další dokola..... Přijde doba programů, kdy nebude jazyková barierá a dispečer bude sedět v asii.

sibrsibr
20.04.2017 / 20:35
Ale to je všechno jedno. Mladí jsou daleko chytřejší než si myslíš.
A že je situace v dopravě taková jaká je, je věc těch starších neznalých.
Oni už dnes mnoho mladších chodí za lepším...
Záleží jen na tobě, jestli se přidáš, nebo budeš pokřád naivním brontosaurem za km, nebo jinou formu almužny

Trailor
20.04.2017 / 20:54
No ono ti něco povím . Tak asi před 8 lety jsem se vracel domů a u Vyškova, tam jak je to parkoviště u dálnice a museum letadel nás nahnalí na parkovište . Bylo tam 8 kontrolních pruhů, rentgen, TV , regionální rozhlas, ti co mají ty váhy ... je to civilní organizace náké to centrum služeb, sestry na kontrolu lékárniček divadlo. Totální chaos . Například před váhou kontrovali technický stav. Tak, že Polák se zasekl před váhou na tech. závadě a váha celou dobu byla mimo provoz. Tam to byl opravdu chaos. Když jsem řekl proč jsou tady jen naše vozidla a Poláci, bylo mi řečeno mi se jinak nedomluvíme. Já bych těmto pánům přál kontrolu v rajchu či dál na západ, tam by je policajt naučil aspoň blikat očima, na to co se bude dít a poklonkovat, že může do složení kauce jít od vozidla. Být na východě tak dostaneš vybrat buď platíš nebo nejedeš.. a to si piš, že vím o čem mluvím....

sibrsibr
20.04.2017 / 21:07
A proč to chceš povídat mně?
To je spíš motivace pro tebe, aby ses zamyslel nad sebou.

Sails
04.05.2017 / 15:38
Tak co chlapci, už jste někdo dostal žlutou kartu? :D

sibrsibr
04.05.2017 / 20:56
Jsem vyžlutěný už spousty let. Ale vždy jsem na tom lépe než tupci bez žlutých.
Je lepší pracovat tam, kde se žluté ani červené nehledí. Prostě se za praci platí.
Už nikdy nechci dostat práci od vyděrače. Raději ať mě odmítne dříve, než nastoupím :)

Sails
05.05.2017 / 09:05
1. Žlutá přijde ti vytýkací dopis
2. Žlutá jsi 14 dní doma zadarmo
3. Žlutá asi 2 měsíce doma zadarmo.
Po druhý kartě bych tam po frajerovi hodil klíče a šel na vlak.

sibrsibr
05.05.2017 / 16:34
Salis Byla by to obrovská chyba.
Takhle mě chtěli žlutit, až to skončilo u soudu.
Hádej:
Kolik museli zaplatit na pokutách OIP?
Kolik museli zaplatit za soudní náklady??
Kolik mi nakonec doplatili měsíců zpětně za válení se doma???

Samozřejmě je možná i druhá varianta. Řidič se nebrání a dělají si s ním co chtějí…

sibrsibr
05.05.2017 / 17:00
Jo, a zapomněl jsem napsat, že nakonec samozřejmě ještě asi 50 odstupného.

Podle mých počtů je házení klíčema tak drahé gesto, že si ho může bez výčitek dovolit jen velmi bohatý člověk.
Já jako pracující, se raději o své nároky soudím.
Až budu milionář, přestanu jezdit. Takže určitě nikdy po nikom klíčema nehodím.

Lopata
14.05.2017 / 20:08
Pozor na mazání medu kolem pusy,Psychotrans obcházet hodně velkým obloukem!

zelvicka
13.07.2017 / 20:20
To samé plati pro Psycho firmu Bonifer,tam mažou ten med pořád a kulový hovno dostanete,jen slibovat umí dokonale.

sibrsibr
13.07.2017 / 22:24
Zelvičko,
hovno všude dostanete, jen když si necháte naslibovat a pak couvnete. Případně hodíte klíčema. Pokud jste pracovali a svoje peníze chcete je návod zde: http://kamionaci.com/?forum=2897

belmondo
13.09.2017 / 14:54
čau pánové...jdu na pohovor do Petrotransu v Loukově. Rád bych se zeptal jestli někdo nevíte jak to tam chodí, nerad bych opustil práci s pocitem, že jdu do lepšího a pak se to posere.
Děkuji moc za jakékoliv info

Sails
13.09.2017 / 17:54
Vždyť toho tady máš dost. Buzerace, strhnutí peněz za píčoviny, fúry kdy máš málo hodin, to se mění každej měsíc. Jinak pořád stejná bída, ať je to Loukov, Kralupy nebo Litvínov. Nemaj řidiče, proto maj ty krásný inzeráty na cisternách.

belmondo
13.09.2017 / 18:21
jo pročítal jsem to tady...někomu to sedí, někomu ne. Já mám v práci 100kč/hod...teď mi přišla výplata 17000 i s 30h přesčas. Už mě to tam sere, za 6 let jsem dostal asi cca 2 kč na hodinu přidáno. Rád bych to tedy vyzkoušel i jinde. Diety máme o 25 % zkrácené...bokem pásky cca 5000 Kč za měsíc. Myslel jsem, že si polepším :)

sibrsibr
13.09.2017 / 20:19
Belmondo,
Jediný dotaz.
Proč si nenecháš spočítat pracovní dobu správně dle tachografu a rozdíl si nenecháš doplatit?
Lze se případně obrátit i na soud o doplacení mezd až 3 roky zpětně.

belmondo
19.09.2017 / 17:16
sibrsibr
mám to vše placené, i přesčasy dle zákona jen za málo peněz, chtěl bych si přilepšit...najít práci řidiče kde dostanu za dobře odvedenou práci slušné peníze. A proto hledám a hledám :)

sibrsibr
19.09.2017 / 18:00
To by mě zajímalo. Naposledy mi něco podobného tvrdil stejně přesvědčeně kolega. Nakonec donesl výplatnice a smlouvu. Podle dat z karty jsme to přepočítali řádně. Rozdíl každý měsíc přes 40 hodin. Tedy okolo 5 tisíc hrubého. Za celé období co měl na kartě přes 50 tisíc a dovolená, takže okolo 70. Možná to pro někoho není až tak obrovské číslo, ovšem není to peníz zanedbatelný. Žalobu měl strach podat, ale odešel do firmy, kde má obdobný výdělek za běžné 8 hodinové směny.

belmondo
19.09.2017 / 18:13
Diety máme sice pokrácené o 25%, ale placené bokem ....vyúčtované podle gps elektronicky, zálohy dostáváme předem. Na kolečko se jezdí taktéž stejně. Ve smlouvě mám stejnou hodinovku jako na výplatnici. Na to si nemůžu stěžovat....vadí mi jen cca 100 hrubého na hodinu + diety a bonusy. Připadá mi to málo u firmy kde pracuji skoro 7 let.

belmondo
19.09.2017 / 18:17
pozn. jezdím jednou měsíčně Německo nebo Švýcyrsko...jinak kolem komína.

sibrsibr
19.09.2017 / 18:43
Nejčastěji firmy šulí řidiče na počtu odpracovaných hodin.
Řidič například začne v 7 ráno a skončí v 19, 40 h, ale ve mzdě je mu zaplaceno ten den třeba jen 9 hodin.
Takto těžko odhadnu, jak a co šulí, nebo nešulí u vás.
Kdykoliv jsme dostali nějaké dokumenty do ruky, vždy jsme našli nějakou levárnu.
Byli byste první, co mají vše OK :-)

D/r/iver
19.09.2017 / 18:50
belmondo
Neříkám pojd,ale běž do Německa,budeš mít 9,85€/h+diety+příplatky..A těm kecům,že 2/3 výplaty tady dáš za bydlení,těm nevěř..

belmondo
19.09.2017 / 19:01
sibrsibr
pokud jsem mimo ČR musím si dávat pozor kdy začínám a kdy končím, jelikož docházka jde podle gps. Opravdu pokud začnu v 6 ráno a dojedu 18...mám na pásce 12 hod proplaceno. Jen šéfka nás hlídá a proplatí max 30 hodin měsíčně jinak NV nebo posouvá na další měsíc. Nejsme dopravní firma.....jsme velká výrobní firma, pár aut a cca 8 řidičů. Vozíme jen své výrobky.

Driver:
já bych moc rád šel do Německa...už jsem 3 roky pracoval v Irsku, ale to jsem ještě neměl děti. Dnes už s dvěma malými dětmi je to komplikované. Nevadí mi jezdit kolem komína, ale chci za to dobré peníze.

belmondo
19.09.2017 / 19:02
Chtěl jsem jen zjistit info o této firmě zda se dají vydělat slušné peníze pokud řidič je slušný. :)

sibrsibr
19.09.2017 / 19:45
Belmondo
Řidič má povinnost před výjezdem udělat spoustu pracovních úkonů.
Pracovní doba řidiče začíná daleko dříve, než se vozidlo pohne.
Není mi tedy jasné: jak lze podle gps zjistit, kdy začala pracovní doba?
Krom toho píšeš, že takto to probíhá mimo ČR.
Podle čeho eviduje pracovní dobu v ČR?

D/r/iver
19.09.2017 / 20:14
belmondo
Nevím,jak daleko to do D máš,ale i tady by jsi jezdil třeba kolem komína,někdy jsem udělal za den i 20km,jenom za trochu jiné peníze.A končí se v pátek a začíná v pondělí ráno,žádné nedělní odjezdy.A když se ti bude chtít hledat,už jsem to tu psal,bud budou doma peníze nebo ty,oboje asi ne.Ale do ničeho tě netlačím a přeju štastnou volbu..
.

Trailor
19.09.2017 / 21:15
Taky se přidám, jak tě platí, když jsi vezmeš propustku k lékaři na 4 hodiny ? Nemusí to být jen propustka ale taky doprovod člena rodiny na oštření a jiné.... Už vůbec nechápu, kde vyčteš na výplatní pásce průměr na nemoc, dovolenou a jak máš placenou pracovní dobu od 22:00 do 6:00 hodin co ?

Trailor
19.09.2017 / 21:20
Taky by bylo dost zajímavé v jakém režimu ( N 561/2006 Sb.) jezdíte si v OUT jestli víte co to je ? Jak vám tedy šéfová vede bezpečnostní přestávky ???? dle ZP ....

Trailor
19.09.2017 / 21:34
Je jen málo slušných řidičů . Dnes jsou to jen zájemci o práci řidiče. Vize není žádna jen to , že se schovám před exekucí pač se dohodnu . Smůlu mají rozvedené ženy těchto mužů. Ty na alimentech moc nedostanou. Tady je to špatně od státu . Jen se koukni co ti napíší do pracovní smlouvy jako tzv. pracovní náplň . To je rozhodující třeba pro sjednání pojištení tzv. na blbost . jinak za škodu, která vznikne zaměstnavateli při výkonu pracovní činnosti ale v souladu s náplní práce......v rozsahu pracovní činnosti na základě plnění pokynů nadřízeného.... a to prokazatelně .

Trailor
19.09.2017 / 21:43
pro : belmondo , šílím když v době nedostatků řidičů někdo napíše, že má diety pokrácené a placené bokem .
Tohle je jen pro ostatní na co si dát pozor a takové jednání totálně odsoudit .

(-deaktivovaný profil-)
20.09.2017 / 12:48
dieta placená bokem je terno. jediná nedanena částka( to nemá logiku)

belmondo
20.09.2017 / 18:39
sibrsibr
v zahraničí to děláme tak, že zapneme v autě klíček a tím nám začíná pracovní doba pač to generuje podle toho, jak vypnem končíme....nic víc nic míň. Vím, že práce kolem auta je mnoho, ale to se nás moc netýká. V ČR chodíme normálně do firmy...ráno očipnem příchod a odchod pracovní doby. Dopisuje podle programu jen zahraničí kde není jasné v kolik končíme a začínáme.

Trailor:
pokud jdu k lékaři, mám normálně potvrzenou a proplacenou propustku ...teď přesně nevím jak dlouho. Byl jsem u zubaře a lékaře...vždy to bylo zaplaceno. Na pásce mám průměr a od toho se odvíjí nemoc a dovolená. V noci moc nejezdíme, ale pokud ano, máme noční příplatek k hodinovce. Bezpečnostní přestávky nám slučuje do pracovní doby...takže placené.
Byl bych radši mít vše na pásce i diety....nemám žádné exekuce a jiné poplatky. Chci jen nosit domů adekvátní výplatu :)

sibrsibr
20.09.2017 / 19:04
Belmodo
Dieta (stravné) je pouze jedna složka ze všech cestovních náhrad. U všech profesí jsou vždy počítány i vypláceny mimo mzdu. Ovšem někteří zaměstnavatelé začali diety uvádět na výplatních páscích jako nezdanitelnou položku, aby jejich zaměstnanci přehlédli, že ve skutečnosti pracují za opravdu směšnou mzdu.
Stejnou obchodní taktiku využívají například kosmetické firmy, které zabalí 5 ml drahé voňavky do obrovského obalu. Ve 21 století se prostě vydělává nejvíce na fikci. Jak se říká: „Nikde vám nedají více, než my vám můžeme slíbit.“
Cestovní náhrady tedy nemají nic společného se mzdou a je úplně jedno zda jsou na výplatnici uvedeny, nebo tam uvedeny nejsou. Podstatné je jen zda jsou vyplaceny a v jaké výši.

Stále mi není jasné, jak je to s tím klíčkem (gps). Pokud mimo směnu potřebuji z nějakého důvodu zapnout klíček ve firemním vozidle, ihned mi naskakuje pracovní doba a k tomu náležející mzda??? Divné.

belmondo
20.09.2017 / 20:53
Ok ale to jsem trochu odbočil od tématu. Chci jen zjistit jak to chodí tu v Petrotransu nyní. Děkuji všem ????

tanker
21.09.2017 / 04:38
Pánové v Petrotransu už to došlo tak daleko,že byla vyhlašena stávková pohotovost. vedení na požadavky odboru nereaguje,takže jde do tuhého kdo s koho. penize za rychlost strhávají stále. Inzerovaná mzda na internetu 46000 kč. odpovídá mzdě za dva měsíce.

Tunkrx
26.09.2017 / 16:29
tanker
tak ti nevím ale já to vidím úplně jinak než ty, stávková pohotovost je jednak blbost a myslím si, že v dnešní době nemá žádný právní základ a je to jen přežitek od komoušů...
podle mě ku...ví jen to co je na naše poměry celkem slušné!
už jsem to tu psal, nemám problém jít na šichtu navíc,ano mám přesčasy, ale za ty mám hodně dobře zaplaceno tak co chtějí tou stávkou vyřešit...akorát naserou majitele a ti zatnou tipec (teď nám vyplatily jednorázově 15 litrů jako prémii) jestli je to někomu málo tak ať se probere
a ještě jedna poznámka 46 tisíc co inzerují není mzda za dva měsíce:) musí se rozlišovat hrubá a čistá:)

krucipísekcipísek
27.09.2017 / 01:13
Tunkrx ty seš fakt kostelecká uzenina. Odbory právní základ mají to jednak a druhak nemáš sebemenší ponětí, kde, kdy a proč odbory byly založeny. Kdyby totiž ano, nemohl bys do toho plést komunisty.

mateo
27.09.2017 / 03:52
Spravne

Trailor
27.09.2017 / 20:23
Ty odbory, když správně fungují dokáží ledaco a hlavně by každý mněl vědět, že jsou pro zaměstnance.
Tak jako, když se zavedl už za komunistů tachograf. To všechno hlídá zejména zaměstnavatele, jestli nenutí řidiče pracovat nad rámec pracovní smlouvy a příslušných zákonů... Jen díky tomu, co se děje třeba v dopravních podnicích a co odbory dokážou se konečně i malý firmy začínají probouzet a dodržovat co mají. To hle ale bez kontrol dopravců ze strany státu bude ještě dlouho trvat..

sibrsibr
28.09.2017 / 09:00
Plést si odbory s komunisty je u nás běžná věc. Je to pochopitelné, když se mnozí Češi setkali až s komunistickou odborovou organizací, která měla zcela jiný význam, než původní odbory zakládané v USA na ochranu práv zaměstnanců.
Češi, kteří se u nás s odbory setkali až po roce 1990, taky nevědí jaké je původní poslání odborářů a jejich činnosti, protože po roce 90 se u nás do vedení odborů běžně nasáčkovali lidé blízcí zaměstnavateli a hrají jakéhosi prostředníka, který se snaží na oko hájit zájmy zaměstnanců, ovšem jen tak, aby to zaměstnavateli vyhovovalo. To je běžná praxe dosud.
Současná generace zaměstnanců už nemá koule, aby se postavila za svoje práva a je ovládaná všepřítomným vyvoláváním dojmu strachu o práci.
Vždyť to slyšíte denně od některých politických stran:
„Dělníci nemohou vydělávat více, protože je v ČR nízká produktivita práce.“
Ovšem kdo je odpovědný za nízkou produktivitu práce???
Všude ve vyspělých zemích jsou za produktivitu práce odpovědni zejména manažeři na všech úrovních. Jen u nás jsou za to odpovědni dělníci.
Nebo další hloupost, často prezentována některými stranami:
„Vyšší mzdy přinesou vyšší nezaměstnanost.“
A kdo by teda tu potřebnou práci udělat??? Manažeři??? Úředníci???
Nebo by nezaměstnaným přikázali pracovat zadarmo, aby neztratili pracovní návyky???
Produktivita je v ČR nízká, protože manažeři přestali nést odpovědnost za efektivitu práce. Copak dělník sám může zefektivnit práci provozu, který je řízený neschopným vedením?
Daleko vyšší efektivitu práce mají Francouzi i Němci. Ovšem nikde jsem tam neviděl makat dělníky více, nebo jinak než u nás. Hlavní rozdíl je v tom, že vedoucí tam mají úplně jiné jednání s lidmi a na pracovních pozicích jsou dobře zapracovaní lidé, kteří své práci rozumí, protože jsou dobře zaplaceni a nemají potřebu měnit často pracovní pozici ani kvůli nepříznivému pracovnímu prostředí.

pampala
13.10.2017 / 18:03
Vážení kolegové, řidiči firmy Petrotrans. Myslím, že je nutné, abych vám sdělil i další doplňující informace o tom, že po vyhlášení stávkové pohotovosti odbory již pracují na vyhlášení stávky aby přiměly zaměstnavatele uzavřít kolektivní smlouvu a konečně se zlepšily mzdové podmínky řidičů.
Na každém středisku mají řidiči možnost se každý sám za sebe vyjádřit zda se stávkou souhlasí a jestli se stávky zúčastní.
I když jsem byl u Petrotransu zaměstnaný jako řidič cisterny spoustu let, odešel jsem pryč, a to hlavně z důvodu opravu velmi špatných a nerovných podmínek placení za odvedenou náročnou práci, což u Petrotransu platí dodnes.
I nadále ovšem sleduji co se u mého bývalého zaměstnavatele děje a jsem přesvědčený, že postupupujete jedině tím možným a správným směrem.
Velice si vážím vašeho předsedy odborů za to, co dělá pro čidiče ve svém volném čase a zadarmo. Vážím si ho za to, že ustál a dále snáší neustálý tlak ze strany zaměstnavatele, který se všemi prostředky snaží donutit ho k odchodu. Od začatku roku 2017 mu nepřiznal žádné odměny vedoucího střediska ani bonus řidiče ( odměna jednatele společnosti). I když dodrží všechny podmínky přiznání Ligy řidičů, tyto odměny také nedostává z důvodu neuznaného potencionálního incidentu. Je tedy všem jasné, že dostává o 7 - 8 tisíc hrubého méně než všichni ostatní včetně nováčků - a to za stejnou práci. Od počátku roku 2017 z aměstnavatel " buzeruje" předsedu odborů až dosud tak, jak jsem popsal. Smekám před tímto člověkem za jeho vytrvalost , se kterou se snaží prosadit dobrou věc pro všechny řidiče Petrotransu a zlepšit mzdové podmnky i pro takové zabedněnce jako jsou Tunkrx. Tito lidé rozumu poněkud mdlého jsou ochotni nastoupit i na deset mimořádných směn v měsíci navíc než aby se případné stávky zúčastnili a měli stejné peníze za normální pracovní dobu bez přesčasů. Věřím, že v Petrotransu zůstala nadále drtivá většina lidí, kteří mají v hlavě mozek a zdravý rozum. Věřím, že většina nemá v hlavě toto krátkoznaké myšlení, nemá v hlavě porci míchaných vajec jako kolega Tunkrx a jemu po dobní.
Budu pozorně dále sledovat situaci ve svém bývalém pracovišti a věřím, že řidiči nejsou žádní hlupáci, za které je vedení firmy považuje. A pokud se povede prosadit zlepšení mzdových podmínek, jsem přesvědčen, že nastane doba, kdy spousta kvalitních a poctivých bývalých řidičů Petroransu

pampala
13.10.2017 / 19:15
Budu pozorně dále sledovat situaci ve svém bývalém pracovišti a věřím, že řidiči nejsou žádní hlupáci, za které je vedení firmy považuje. A pokud se povede prosadit zlepšení mzdových podmínek, jsem přesvědčen, že nastane doba, kdy spousta kvalitních a poctivých bývalých řidičů Petroransu začne uvažovat o svém návratu.
Stávce a řidičům Petroransu Zdrar !!!

Schaman
27.10.2017 / 18:12
pampala

Děkuji Ti kolego za slova podpory pro našeho předsedu, protože bojuje seč může. Jsem rád že můžu potvrdit že snaha se snad konečně vyplácí. Snad to vyjde. Byl bych rád kdyby se vrátili lidé co za poslední dva roky odešli (včetně tebe) protože to byla super parta. Akorát tu kuřárnu Svaťa nepovolí bo se tam furt někdo chlámal :-)

Thunkrx

Zapoměl jsi poznamenat že když dal Unipetrol bonus 15 tis. tak reálně to udělalo tak 5 tis. navíc protože sebrali osobní ohodnocení. To samé na konci roku když byl bonus 5 tis. tak reálně ani kačka navíc. Zas bez odměn. Rozdíly stále cca 5-7 tis. za stejné hodiny. Znáš důvod? Asi máš lepší info jak ostatní.

Contern
08.11.2017 / 15:41
Zdravím pánové řidiči tak jsem se zaregistroval abych zjistil jak je to u firmy petrotrans. Po více jak deseti letech zahraničí se chci vrátit domů a hledám práci. Petrotrans mi nabídl ale moc moudrý z toho nejsem na internetu je inzerovaných 13400 až 46000 měsíčně Prej se jezdí 3 den 3 noc 3 volno Přišel jsem na tyto stránky abych zjistil Jaká je pravda ovšem po přečtení příspěvků nejsem moudřejší než dřív jedni tady hází špínu druzí chválí do toho řeči o stávce. Dnes mám práci za 92 měsíčně pokud bych se vrátil tak dělat u petrotrans kdy budu každý den doma za 40 se mi zdá být slušné i kdyby to bylo hrubého ovšem pokud je pravda někde kolem 20 měsíčně pak je to opravdu málo je tady někdo kdo může opravdu objektivně a pravdivě říct jak je to u firmy petrotrans? Když položím práci za 92 měsíčně chci mít jistotu žene šlápnu do hov. Díky.

mateo
08.11.2017 / 21:11
Jistotu nemuzes mit nikde a nikdy

Jarmilprdel
10.11.2017 / 17:08
Reknu to asi takhle.U petrotransu jezdim na benzinach.mam cca 220-230 hodin mesicne.denni vetsinou kolem 12 h nocni tak 8-10 h ale obcas ta sichta je delsi ale za mesic tak 1-2x..sichty ma nekdo 2-2-2 nekdo 3-3-3 asi spis zalezi na domluve kluku na aute.rychlost dodrzuji neni to tak jak tu kazdej pise ze prekrocis a hned strhnou...ano na 80 ce jedes nad 83 vis jak 15 vterin a jsi o 200 lehci na 50 ce ti po 15 ti vterinach sundaji 400 ale ne na kazde...zalezi ktere ma pulec zanesene na mape....nekde jsem to parkrat prolitl a nic mi nestrhnul tudiz ma vytipovane jen nejake useky.ve vyplatnici se moc nevyznate je to neprehledne ale me zajima vetsinou az castka co mi je pripsana na ucet....ani jednou jsem nesel cisteho pod 33 tisic a posledni jsem dokonce bral 37tisic cisteho....nemam dite v odpisu tak i za nejakou buzeraci jsou to penize ktere vam nikdo na pasku v cz za kazdy den spani v posteli neda .....tim to ni nechvalim abi nehanim....delam co mi reknou....az tam budu tak tam budu...aetr se musi dodrzovat striktne a proste jdu pokazde jinak do prace ale mam jiste penize.tot asi vse

Trailor
10.11.2017 / 21:08
Pro: Jarmilprdel. Bylo by docela dost dobré, zveřejnit jak Ti zaměstnavatel krátí mzdu za překročení rychlosti v daném úseku. Předpokládám, že nemá homologované měřidlo rychlosti. To je nutné vědět . Pak není nic pro provedení dalších úkonů .....Už si konečně uvědomte, že tohle všechno, když máte kvalitní školení řidičů, tak to proberete. Jenže ten váš školitel je kamarád majitele, nebo vašeho vedoucího či nadřízeného . Tak vám bude říkat to, co budou tito lidi chtít. To, že nad těmito školení je minimální kontrola nemá smysl psát . No a ve výsledku školitel vyplatí za to, že provedl školení danému pracovníku cca 1000,- Kč . Tohle je podle fakturace.

Trailor
10.11.2017 / 21:22
školí se tak, že se odevzdají jen karty a tam se provede zápis o školení. Toť vše... Výsledek je pak jen vidět na silnicích. Řidiči neznají po pár letech žádnou změnu legislativy a značek. Jen když se kouknu na rozestupy mezi vozidly při rychlosti 88 km / hod . je několikrát délka osobního vozidla. Tohle přeci neudělá vyježděný řidič, co zná jak jeho vozidlo reaguje v případě náhlého brzdění. Zajímavé je to, že to Policii ČR nijak nepřekvapuje. Když jsem hledal řidiče na nový tahač tak mi řekl (ročník 67) no já s tím neumím . To je pro mladý . No hrůza starý kořen odkojený V3S, T138,148,813,815, tohle řekne. Ten, který dělal každý den gumu se dnes bojí sednout za volant, kde je automat. Prostě dříve starší řidič učil mladého. Dneska je už mimo mísu pač si nepustí ani rádio .

mateo
10.11.2017 / 22:10
No ja jen ze by me to taky zajimalo,jak krati penize za to prekroceni?

(-deaktivovaný profil-)
14.11.2017 / 19:32
Někde v diskuzi to už máte. Mají propojenou GPS s digitálním tachografem a podle toho rychlost kontrolují s tolerancí 3 km/h přesně tak jak je tolerance tachografu. Padesátku mají zaměřenou jen někde, ale místa jsou kvalitně vytipována tam kde se rychlost překračuje často a lehce. To má ten položabák vykoumaný parádně, vždyt je to specialista vnitřní kontroly. A když už se řidiči nějaký jeho fígl naučí dodržovat, tak spolehlivě vymyslí další, protože se bojí o své teplé místečko. Tak třeba vymyslel zapisovat každou zastávku mimo obec nad 1 minutu. Takže zastaví například na železničním, přejezdu, protože je červená, tachograf zaznamená minutovou zastávku, nezapíšeš do putovky a je průser. Srážka ze mzdy a vytýkací dopis kde jsi označen za "zloděje" a je ti vyhrožováno výpovědí. Přijde vám takové jednání normální ???

(-deaktivovaný profil-)
14.11.2017 / 19:54
A k tomu každý den doma mám taky něco. Ne všichni jsou každý den doma !!! Jezdí se tu taky systém 4 dny v práci a 4 dny doma. A to pak ti kluci 4 dny bydlí ve Volvu FM s nízkou kabinou bez jakékoliv výbavy, kdo ten tahač zná určitě si umí představit ten luxus ..... a navíc s nimi hází po celé republice, protože v čechách má petrotrans katastrofální nedostatek řidičů a tak to lepí blbečky z moravy, kteří si myslí kolik tady nevydělávají peněz !!!

Jarmilprdel
15.11.2017 / 19:16
s tím že spí kluci v autě je jen jejich problém.Osobně jsem nastoupil s tím že v autě spat nebudu a nikdo me tak neotravuje.Jsem na nonstop režimu a tak se i střídáme 3 na autě.S tím co tady píšete že zastavuji na přejezdu nad 1 minutu a hned píšou dopis...nevím..ale pokud jsem na silnici kde je přejezd atd nic do stazky nepíšu a nikdo mi žadnej vyhružnej dopis neposlal ani nic nevyčetl...čtu tady věci co jsou pravda..ale i pěkný bláboly....a další info...zvedaly platy a v lednu i zaklady budou zvedat...a viděl jsem 3 kluku pasky a všichni měli 35-37 tis čistého...jeden šichtu navíc a 39 což si myslím že jsou dobré peníze...samozřejmě nedodržíš rychlost a jsi bez ligy což ted dělalo asi 2500kč

mateo
16.11.2017 / 01:34
No s tema blbeckama z moravy jsi trochu ulit,protoze byt blbecek z Prahy a jezdit pro blbecky jako Petrotrans za ty prachy,co pises,tak to nejsi blbecek z Cech ne Prahy,ale vygumovany hovadko!!

Jarmilprdel
16.11.2017 / 05:46
Mateo:jedinej vygumovanej blbecek jsi ty pac je videt,ze jsi evidentne nedochodil ani zakladku,pac at to ctu jak to ctu....nikde nectu nic o tom ze bych nekoho z moravy nazval blbeckem.tak si uklidni tva usta a kdyz neumis cist debile tak nereaguj

mateo
16.11.2017 / 10:04
A vidis nekde blbe,ze to bylo na tebe,idiote?Precti si clanek nad tebou a pochopis

Jarmilprdel
18.11.2017 / 04:20
Pro mateo:ano omlouvam se do skoly se vratim ja,myslel jsem ze reagujes na me.

mateo
18.11.2017 / 04:33
Ok,ne bylo to na toho nad tebou.At se dari,cago

Jesly
29.11.2017 / 14:47
Jarmilprdel-nevíš,jak to chodí v Třemošné?Zitra se jdu zeptat na práci,tak bych přivítal nějaké info ????

Maxík
02.01.2018 / 20:56
Zdravím páni šoféři
Sháním informace o Petrotranzu. Rád bych nastoupil jako řidič cisterny v Litvínově
Může mi někdo objasnit skutečnost částky platu? Zajímám se o vnitrostátní,do jakých krajů,či okresů jezdí.
Spát tedy v autě nehodlám,tak pokud mi dá někdo info, že s tím není problém. Také by mě zajímal oficiální plat...tedy myslím tím,zdali většina peněz není v dietách atd.
Předem děkuji za objasnění

Jarmilprdel
08.01.2018 / 19:37
pro Maxík:Jezdí se od Rozvadova až po Harachov a cely severní čechy.Převážně se jezdí Cheb.vary.Plzen,ustí,děčín,litvínov,chomutov,teplice.a do jiných krajů zabrouzdáme sem tam.V autě nespíme,až na výjimku pár kluku,kteří to tak ale chtějí,že jsou 4 dny v autě a 4 dny volno.Jinak Vše je oficiálně na pásce.žádny diety nic.Máš placeno svátky,noční,vikendy,směny prostě vše do koruny na pásce.Od Ledna by jsme udajně měli mit vyšší platy ale tak nejak to ještě nevím.Jinak plat na benzinach cca 35-42 čistého ale počítej cca 220h plus za starých podmínek.Na shellu o něco mín..mají méně práce a hodin.Jinak pokud vím tak do litvínova je stop stav

Sails
09.01.2018 / 12:01
Na Shellu kluky omrdávaj že nemaj ani 30 a těm 35-42tis za 220h snad nevěříš ani ty.

Jarmilprdel
21.01.2018 / 16:37
Věřím ;)

(-deaktivovaný profil-)
29.01.2018 / 18:49
Tak jsem se doslech, že Petrotrans prohrál soudní spor se svým bývalým řidičem, kvůli neoprávněné výpovědi. Postavila se za něj odborová organizace a její právníci a Petrotrans bude muset platit. To jen tak pro informaci těm, kteří považují odbory za komunistický přežitek.

sibrsibr
29.01.2018 / 19:20
Jo, když dá zaměstnavatel neoprávněné ukončení pracovního poměru, je to zaručený dobrý výdělek.
Ovšem jen když člověk ví, jak si svá práva obhájit.
Co vím u jiné firmy, tak jednou z toho bylo až 7 let placených prázdnin.
Druhému zase doplatit skoro milion hrubého.
Bohužel mnohým nezbývá, než stěžovat si po hospodách a forech, jak je údajně doba zlá...

pavel13872
01.05.2018 / 11:46
Ahoj, můžete mi dát někdo vědět, jak to chodí na pobočce v Cerekvici. Pracovní doba, peníze, také jak je složité řídit tu jejich cisternu(nemám s tím zkušenosti) atd.... Díky

Pavell23
23.05.2019 / 21:20
Ahojte. Dáte někdo info jestli má cenu ptát se na práci v Loukově?
Co jsem slyšel tak prý strašná buzerace a že kluci utíkají. Je to pravda?

sibrsibr
24.05.2019 / 02:28
Říká se, na každém šprochu pravdy trochu. Ale můžeš to udělat jako většina řidičů. Když slyšíš špatné reference tak si to zajdi vyzkoušet na vlastní kůži...

IVIK3
06.06.2019 / 10:55
Klacska hledá pro práci na Přerovsku řidiče........

sibrsibr
06.06.2019 / 19:59
Ivik 3, mi to víme, ale nevíme, jestli nabízí jen práci, nebo i alespoň průměrnou mzdu v ČR (cca 32 hrubého za 175h a cestovní náhrady).

sanchez666
07.06.2019 / 09:33
sibrsibr
" mi to víme "
Takovou hrubku snad neudělají děcka na druhém stupni základní školy :-D
Ale už vím, proč sem serou nabídku na kup nějakého toho "TYTULU" :-) bo ty jsi určitě jejich zákazník :-D

nicky
07.06.2019 / 10:18
sanchez666
Sibr si právě přečetl statistiku, tak, protože ví, že jsou tady jen převážně blbci, v několika vláknech tady zveřejnil, co se dověděl a to, že průměrný plat je cca 32 000 Kč za 175 hodin a to vše za jediný kalendářní měsíc.
A jak to chtěl tak rychle uveřejnit (snad aby ho někdo nepředběhl), tak se uklepl a malinko mu to ujelo. Ale to se stává i v lepších rodinách.
Podstatné na jeho sdělení je, že kdo nedělá za 183 Kč / hod. brutto (minimálně, + cestovní náhrady), je blbec, případně idiot.

Thomasktm
04.12.2019 / 20:17
Zdar všem, prosim vas, jak je to ve Strelicich u Brna? Jak cca penize v cistem? Auto mam pro sebe nebo se stridam s vice ridici? Pripevky sem cetl ale jsou stare tri roky, je to porad stejne? Na netu inzeruji plat 35-52000kc a kazdy den doma. A mnoho dalsich vyhod.
Ted jezdim nakladak + vlek a hydraulicka ruka, zadna buzerace, praci si naplanuju sam, zastavit si muzu kdy chci a za prestupky se zodpovidam jen PČR a plat kolem 25-31000 cisteho + stravenky, kazdy den doma a v praci sem cca 9h denne tak jestli mam vubec nad Petrotransem premyslet? Jo a inzeruji naborovy prispevek 20 000 a adr bych si musel jeste dodelat. Praxi mam na soupravach dlouholetou.

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
Přispívat mohou pouze registrovaní uživatelé.

Sdilet na Facebooku Sdilet na X/Twitter Sdilet na WhatsApp