VYHLEDÁVAČ
AKTUALITY
Nejnovější fotografie:
Vtip týdne:
Sypač
Náhodné parkoviště:
Asten Nobis
Uživatelé na chatu:

ANKETA
Do které z těchto zemí jezdíte nejraději?

FORUM
04.12.2019 / 15:48

Pauzy, výkon

Pauzy, výkon

Ahoj mám základní dotazy

Tento týden mám uděláno 2x9h odpočinku, a 1x 15h výkon a můj dotaz je když udělám zítra 15h výkon jak velkou přestávku mám udělat 11h? To je blbost nebude to vycházet do 24h a 9h odpočinek udelat už nemůžu bo sem to už vyčerpal. Vím že 3x do týdne můžu udělat 9 h pauzu ale to se musí nahrazovat přes den že budu stát 2h v kuse ne? Ale když to nahrazovat nechci? Díky

Zakladatel: apolo99 

Rotaran
04.12.2019 / 15:52
Pokud máš 15 hodin výkonu tak máš automaticky 9 hod pauzu. A pokud jsi k tomu udělal 2×9 hodin pauzu tak máš vybráno a zítra můžeš jen 13 hodin výkonu a 11 hodin pauzy. Pokud přes den stojíš 3 hodiny v kuse a pak uděláš 9 hodin pauzu tak se ti to počítá jako 11 hodin pauza.

apolo99
04.12.2019 / 16:07
Díky takže při nahrazování během dne stačí zadat na tachografu jen lůžko že?

Rotaran
04.12.2019 / 16:23
Ano musíš mít 3 hodiny v kuse postel.

MarekN
04.12.2019 / 19:38
Jak rika rotaran. 15 hodin vykon = 9 hodin pauza. Jestli mas pondeli utery 2x9 pauzu a ve stredu 15 vykon,mas 3x9 hotovo. Staci jen o minutu pretahnout 13ku vykon a mam taky 9ku pauzu out. Jinak receno v pondeli,utery i ve stredu zacnu v 6:00 a skoncim v 19:01,vycerpal jsem tim tri 9ky pauzy a tri 15ky vykony. Do konce tydne uz ani jedno z toho udelat nemuzes.

O.BRADLEY
04.12.2019 / 21:04
Pauzu muzes udelat jak dlozhou chces, ale bude se pocitat jako zkracena (9ka).

D/r/iver
04.12.2019 / 22:26
Asi budu prohlášený za kacíře a měli by mě upálit jako Komenského,ale tvrdím,že můžu udělat i 5x za týden 15h to,čemu říkáte výkon a bude to v pořádku a ani D BAG nebude při kontrole protestovat.

rochuss
04.12.2019 / 22:33
No prostě teď přijedeš na firmu na vykládku/nakládku a poprosíš je jestli bys mohl stát 3 hodiny u rampy nebo na nejakém místě. A máčkneš si lehátko,oni tě během půl hodiny naloží a ty se pak 2,5 hodiny slastně válíš abys měl 3hod.pauzu,a večer uděláš jen devítku. A můžeš to zkoušet třeba každý den v týdnu.

apolo99
05.12.2019 / 02:19
Díky všem

mateo
05.12.2019 / 04:20
Nemas zac

MarekN
05.12.2019 / 06:15
Driver,staci rict proc 5krat,protoze udelas 3 hodiny pauzu. Bez te pauzy vi nekdo,kdo se nevyzna,kulovy. A abych te upresnil,tak muzes udelat tu "15ku" i 6krat.

sibrsibr
05.12.2019 / 08:36
Zapomiínáte že i když udělá výkon jen 13,o1h tak má taky zkrácenou pauzu ,(DO).

MarekN
05.12.2019 / 09:32
To uz jsem tam psal v 19:38 ty moulo. Kdyz ctes nejaky ty tvoje pravnicky spisy,tak je cti poradne. Takze nez neco vytlacis,tak se poradne divej.

Horyn
05.12.2019 / 10:33
Každej nakládá a vykládá na postel nebo OUT... Celej AETR je k ho*nu, je to jen kvůli dispečinku, aby nemohli honit šoféry, já mám třeba den, kdy mohu jet nonstop... A pak taky kdy mě pauza 45 min dokáže odrovnat a nemám sílu pokračovat dokud neschrupnu třeba další 2 hodiny... Samozřejmě proflaknu časové okno... Já nenakladam ani nevykladam, pauzu řeším právě při tomto úkonů... Ale dost OT.

MarekN
05.12.2019 / 13:08
Horyn,presne tak to vidim ja,celej AETR k hovnu. Stava se mi to skoro denne,ze mi to pokazi cely den,nekdy i cely tyden a tim padem i vikend. Nejvic patek,kdy mam posledni hodinu nebo pul hodinu domu,vykon mam do 21:00,je 20:00. Na tachografu 4:15,takze musim delat pauzu,ale 15 minut uz nema cenu jet,protoze stejne domu nedojedu a taky nemusim zaparkovat,takze treba plan na patecni vecer je v cudu a kvuli dementni hodine,kterou dojefu druhy den rano je vsecko pase. Navic musim udelat co nejkratsi pauzu,cili 9,pokud mozno,abych mel co nejdelsi vikendovku,takze si ani neprispim,paradoxni je,ze osobakem bych domu dojet mohl. A takovych situaci je denne hromadu.

mateo
05.12.2019 / 13:26
Noumo,neni to tak davno,kdy jsem psal,ze je aetr na p..u,a ty jsi byl jeden z tech,co nadaval,ze blbci,co rikaji,ze je to k hovnu a porusuji to,to kazej vsem,a ze vas to chrani atd.Tak si ted nestezuj a pekne si tam tu hodinu od baraku chrapej v boude,blbe

MarekN
05.12.2019 / 15:31
To sem urcite nerikal a jestli sem to rikal,tak sem to rikal jen kvuli tobe,abych te zrusil.

mateo
05.12.2019 / 15:48
Jj,kazdej kdo napsal,ze je aetr na p..u,a ze podle nej nejezdi,byl u tebe a ostatnich podobnych blbu ten,co vam to kazej.Jen si tam vymetejte ty usrany parkoviste

sanchez666
05.12.2019 / 16:20
Horyn
Proč bych neměl mít na nakl, bo vykl postel, když se neúčastnim procesu? OUT jsem nikdy nedal a ani nikdy nedám!

MarekNouma
Běž dělat něco jiného, když neumíš plánovat :-D a stojíš za plotem a nemůžeš domů k mamince. A hlavně nevysvětluj Aetr a ještě takovým způsobem, že začínám v 6.00 hod ;-(
Tj každému u prdele, kdy ty začínáš :-D
Začnu v 10 hod a bude to jinak???

D/r/iver
05.12.2019 / 16:31
rochus,412.2019,22:33h
Nebo jezdíš linku,uděláš ranní rozvoz,u baráku to zaoíchneš kolem 9h,klikneš postýlku,3h můžeš doma dovádět s maminou,naobědváš se,kopneš do vrtule,uděláš odpolední svoz,qčeru to zapíchneš na firmě,bouchneš dveřma a jdeš domů,dodělat,co jsi nestihlo dopoledne.A nemusíš někde somrovat ve skladu,aby tě nechali udělat 3h pauzu u rampy..Takže asi tak..

MarekN
6x to můžeš udělat jenom jeden týden,potom už by ti nevycházela víkendovka.A nepsal jsem o těch třech hodinách,když už to předtím napsal Rotaran hned jako první koment.A kdo ,,se nevyzná",jak píšeš,neměl by za volantem lkw co hledat..To by tě taky mohl sestřelit a řekne,že on se nevyzná..Jak praví staré pořekadlo,NEZNALOST ZÁKONŮ NEOMLOUVÁ..A ještě jedno se hodí..CHYTRÉMU NAPOVĚZ,BLBÉHO KOPNI..To neber nějak osobně,platí to všeobecně..

MarekN
05.12.2019 / 16:55
SanchezPrimitiv:
To byl jen priklad vylizanej mozku :)

sanchez666
05.12.2019 / 17:09
Ňoumo
Jde vidět, že infantilní povaha ti sedí ty příklade :-D

sanchez666
05.12.2019 / 17:16
Znám hodně lidí z Valašska, ale takového ňoumu jsem ještě nepotkal :-D možná se mi to jednou povede.... ;-)

MarekN
05.12.2019 / 20:27
Infantilni :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D aaa pozooor,pan je filozof

A nejsem z Valasska,s takovym Dementovem me nesrovnavej.

MarekN
06.12.2019 / 09:41
Driver: 6krat to muzes udelat klidne i druhy tyden,ale asi budu ja prohlasen za kacire :)

sibrsibr
14.12.2019 / 09:18
Záleží jak zvládneš udělat do konce druhého týdne 48h vikendovku.

sibrsibr
14.12.2019 / 09:18
Pardon 45h

MarekN
16.12.2019 / 00:35
Ano 45 a do tretiho tydne. jsi uplne mimo pravniku.

apolo99
18.12.2019 / 03:48
Když budu stát 3 hodiny v kuse na lůžku tak můžu udělat pak pauzu 9h a můžu udělat 15h výkon když sem ho tento týden 2x vyčerpal? Nahradí mi ty 3 hodíny i výkon?

liposa
18.12.2019 / 08:13
Opět nesmysl od Sibra, týdenní doba odpočinku nemusí končit koncem týdne.

liposa
18.12.2019 / 08:21
Zapomeň na nějaký výkon. Během každých 24 hodin musíš mít denní dobu odpočinku buď běžnou, která je min.11hodin a lze ji rozdělit na min.3 hodiny a min 9 hodin. Nebo zkrácenou nejméně 9 hodin, ale míň než 11.Běžnou lze mít každý den, zkrácenou pouze 3×mezi dvěma týdenními odpočinky.

MarekN
18.12.2019 / 08:44
Liposa neplet hlavu a vysvetluj tak at to pochopi druzi. Forum je od toho,aby se to tu vysvetlilo jinak,nez je napsany v zakone. Zakonum vetsinou normalni clovek nerozumi. Uz kdyz rozdelujes cislo 11 na 9 a 3,matnes tim,tak dovysvetli presne. Kopirovat neco,co si prectu na netu,umim taky. I kdyz o vykonu neni rec,tak je lepsi ho tam pro prehled davat.

liposa
18.12.2019 / 08:55
Marečku, legislativa nejde vysvětlovat jinak, kdybys něco znal tak víš, že při vysvětlování nelze výkon použít,protože již při výkonu 13:01 je zkrácená denní doba odpočinku, dále kdybys něco věděl tak bys nenapsal že dělím číslo 11 a už vůbec ne na 9a3. Pokud nechápeš, že běžnou denní dobu odpočinku lze rozdělit na 3 a 9 za to já nemůžu. Ikdyž tobě nemá absolutně cenu něco vysvětlovat.

sibrsibr
18.12.2019 / 11:37
Píše liposa
Jen ubožák napíše kritiku, ale nenapíše v čem je chyba.
Pořád stejná snaha, tvářit se chytře, ale nikdy nedat odkaz na podobný rozsudek…
Stejně to dělají dopravci. Dělají machry v kanceláři, vychloubají se, jak oni všechno vědí nejlépe. Mlží, ponižují, vyhrožují… Když pak přijdou k soudu, chovají se úplně jinak…
Krom dopravy, je jen málo oborů, kde mohou být i úplní pitomci tak úspěšní :-)

Jinak jde jen vysvětlivky řidičů, dispečerů i zaměstnavatelů, kteří zaměňují pracovní dobu s předpisem 561 a ještě to celé zmotají do čtyř vět, které obsahují slova: devítka, jedenáctka, patnáctka…
Srozumitelnější je používat pojmy: směna (výkon), zkrácený denní odpočinek, dělený denní odpočinek, běžný denní odpočinek…
Lidé co se jen vyptávají, ale nikdy nečetli psané znění 561, tak ty pojmy ani neznají. Kdo není schopen číst a pochopit psané znění, ten v tom bude vždycky tápat a zbytečně řešit třeba režim OUT.
Vysvětlovat psané paragrafy lze různě. Podle zájmů řidiče. Ale taky úplně opačně podle zájmů zaměstnavatele. Aby je člověk pochopil nestranně, musí občas přečíst i rozsudky. Pak může pochopit i pohled soudů a smysl zákona. Například zde: http://kamionaci.com/?forum=3561
Nebo třeba zde: http://kamionaci.com/?forum=3560
I když jednáte podle nějakého předpisu, vždy to může být v rozporu s jiným předpisem, nebo zákonem. Soud pak posuzuje vše ve spojitosti se všemi okolnostmi.

liposa
18.12.2019 / 11:44
co je nepochopitelné na této větě:Opět nesmysl od Sibra, týdenní doba odpočinku nemusí končit koncem týdne Zřejmně to že týdenní doba odpočinku nemusí končit koncem týdne jak ty tvrdíš:Záleží jak zvládneš udělat do konce druhého týdne 48h vikendovku.
A hned opět další nesmysl: směna (výkon) směnu a výkon múže považovat za shodné pouze sibr

sibrsibr
18.12.2019 / 12:31
Liposo, dobře víš, že jsi schopný překroutit i soudní rozsudky. Překroutit moje řádky dovedeš taky. Jen by mě zajímalo, proč tady opisuješ stejné věty, které říkají dopravci řidičům. Předepisuješ ty věty dopravcům, nebo naopak dopravci předepisují tobě co máš psát? Soudce jsem nikdy neslyšel soudit tak, jak zde zákony popisuješ.

liposa
18.12.2019 / 12:36
Co sem překroutil?
tvoje chybná odpověď:Záleží jak zvládneš udělat do konce druhého týdne 48h vikendovku.
Moje upozornění na tvůj nesmysl:

liposa

liposa
18.12.2019 / 12:39
Už ti to zde psalo spoustu uživatelů, překrucuješ pouze ty když je poukazováno na tvé nesmysly,

sibrsibr
18.12.2019 / 12:49
Souhlasím, všichni zaměstnavatelé se chtějí hádat jen ve své kanceláři, nebo zde. Protože všichni dobře víte, že ta vaše pravda může vyhrát jen ve vašich kancelářích, nebo zde. Ovšem před právníky tu vaši pravdu tak lehce neprosadíte :)

MarekN
18.12.2019 / 14:33
Liposa,ja to chapu,ale jini to chapat nemusi. Ono je rozdil necemu rozumet a neco vysvetlit. A jeste horsi je,kdyz nekdo necemu ne uplne rozumi,ale jeste k tomu i spatne vysvetluje to,cemu nerozumi :)

MarekN
18.12.2019 / 14:44
Legislativa jde vysvetlit i jinak,kdyz se bavim s kolegou a ne se zakonodarcem,napr. tim,ze dam nejaky priklad v praxi. A u delene pauzy je treba idealnim prikladem to,ze kdyz udelam 3 a 9. Mam vlastne vlastne 12tihodinovou pauzu,kterou nesmim opomenout. Je to totiz trochu matouci k te 11ce. A vlastne mi tim i na bezny vykon,ktery nechces vyslovovat,zbyva take jen 12 hodin a ne beznych 13. Asi tak bych to nejak dovysvetlil. Podle tech legislativnich sracek se vetsinou neda pochopit skoro. Vlastne jsem na ceste ani nepotkal ridice,kterej tu legislativu presne zna,kazdej rika neco jineho a nejlepsi je,kdyz i skolitel v tom nekdy tapa :)

MarekN
18.12.2019 / 14:45
Liposa. Sam jsi napsal 11 a lze delit na 9 a 3. Tak nekecej.

liposa
18.12.2019 / 14:53
Marečku další materiál ala sibr vy jste se tady opravdu sešly.
Napsal jsem toto:
Zapomeň na nějaký výkon. Během každých 24 hodin musíš mít denní dobu odpočinku buď běžnou, která je min.11hodin a lze ji rozdělit na min.3 hodiny a min 9 hodin. Nebo zkrácenou nejméně 9 hodin, ale míň než 11.Běžnou lze mít každý den, zkrácenou pouze 3×mezi dvěma týdenními odpočinky.
Kde tam je že lze dělit na 9 a 3?, nebo kde sem to napsal jinde?
Až budeš znát tak třetinu toho co znám, a denně budeš vysvětlovat, s tím, že když to špatně vysvětlím pokutu která by vznikla špatným podáním zaplatím tak se ozvy.

MarekN
18.12.2019 / 16:57
Vy jste se tu sesli se pise mekke i. A tak se ozvi se pise taky mekke. Ne sry,tobe se ozyvat urcite nebudu pane ministre :) Ja bych to rad probral s nekym inteligentnim :) S nekym,kdo umi aspon trochu cestinu a aspon trochu matiku,ty neumis ani jedno :) Sklerozo,pardon,Liposo.

liposa
18.12.2019 / 17:05
Marečku zkus si to dát třeba do Wordu, a už vůbec nevím co to má společného s matikou?
A porád čekám, kde sem psal že se dělí na 9+3? Taky se nedočkám jako se nedočkal nicky když jsi mu podsouval něco co nenapsal.

MarekN
18.12.2019 / 17:38
Co si mam dat do wordu ? :DDD

MarekN
18.12.2019 / 17:51
Napsal jsi,ze 11 hodin muzes rozdelit na 3 hodiny a 9 hodin. Mas to v predchozi strance. Proc bych mel lhat ?

MarekN
19.12.2019 / 06:01
Liposa,vis jak se spravne vysvetluje ? Tak,aby mel ten druhy,co nejmene otazek a nejlepe s nejakym prikladem v praxi a pisemne,pokud mozno,pravopisne spravne,co se tyce i,y,s,z. Preklepy jsou neco jineho. A kdyz uz otazky ma nekdo,tak dovysvetlim a nechovam se tak,ze jsou vsichni tupi a ja sem king.Presneji bych to vysvetlil tak,ze 11ti hodinovou pauzu lze nahradit 12tihodinovou delenou pauzou,ktera je minimalne 3 a 9 hodin,pricemz tyto 3 hodiny jsou vsunuty do max 15tihodinoveho vykonu a nesmi byt preruseny. Dale se nabizi otazka po jake dobe od zacatku vykonu muzu tuto pauzu 3 hodiny zapocit,aby byla na konci dne v kombinaci s 9kou jako 11ka platna. To treba ja nevim. Stejne jak to nevi i tachograf a stejne jako hodne lidi nevi,ze 45 minut pauza delena na 15 a 30 minut,tak 15ka muze byt nejdriv po hodine jizdy.Tachograf to nevi. U nej jedes 1 minutu,pak udelas 15,ujedes 4:29 a udelas 30 a tachograf ok.

liposa
19.12.2019 / 06:43
No vidíš, že jsem nepsal 9 a 3, ono je to velký rozdíl.
ty co znájí nařízení což ty evidentně nejsi vědí co je doba řízení, kdy lze dělit bezpečnostní přestávku, a nějaké parkovištní hodině nevěří.
Tak zde dál se sibrem poučujte a blbněte "truckery", řidiči naštěstí vědí kde správné odpovědi naleznou.

MarekN
19.12.2019 / 09:16
Je uplne jedno,jestli reknes 9 a 3 nebo 3 a 9,vyznam to ma stejny,dulezite je dodat jak ty pauzy zkombinovat a to jsi stejne nedodal.

MarekN
19.12.2019 / 09:19
Liposa,zase neumis matiku ? Ty ses neucil,ze 9+3 a 3+9 je to samy ? Zkousis byt chytrej,ale stale ukazujes jak jsi hloupej. Cestina se neujala,tak to zkousis matematicky a jeste vic jsi se ponizil.

liposa
19.12.2019 / 09:40
Marečku zde se řeší matematika? tak to promiň, já myslel, že čl.4 písm.g) NR 561/2006 a tam je velký rozdíl když napíšu 3 a 9 nebo 9 a 3.
Ale chápu, když si někdo myslí, že první část dělené bezpečnostní přestávky lze dělat až po hodině jízdy, že v tom rozdíl nevidí

nicky
19.12.2019 / 11:13
Zrovna jsem se chtěl MarkaN zeptat, kde je napsáno nebo kde se dozvěděl, že 15ti minutová pauza smí být až po hodině jízdy. Třeba mně něco uniklo, chápu, že nemohu vědět všechno.
Doufám, že mě to Marku vysvětlíš, dle Tvého návodu z dnešní šesté hodiny, který jsi sem psal, tak, abych to pochopil i já, jak Ty říkáš, dement.
Že je tachograf blbý a nic neví, o tom nepochybuji, je to jen stroj a ví jen to, co do něj někdo vložil, proto je tady, jak už jsi psal, toto forum, abychom si to jasně, srozumitelně a správně vysvětlili.
Doufám, že se nebudeš chovat, jako, že já jsem tupý a Ty king. Případné překlepy, gramatické, případně početní chyby mně v tomto případě, nebudou až tolik vadit a nechají mně chladným.

nicky
19.12.2019 / 11:19
Ještě se omlouvám, předposlední slovo nemá mít háček, je to 4. pád.
Ale nekonec, to asi Markovi nevadí, e - ě neměl uvedené mezi chybami, kterých se nesmíme dopouštět. Bylo tam jen i - y a s - z. Ostatní jsou jen překlepy. Berte to jako překlep. Děkuji.

MarekN
19.12.2019 / 11:49
Hacky nevadi,to se stane,ja pisu bez diakritky,to uz sis vsiml. Ale vadi mi me a mne (mam na mysli s hackama oboji),to by sis mel jeste protrenovat nicky. Mas tam v tom 2 hrubky :)

MarekN
19.12.2019 / 11:52
Vlastne s tim predposlednim slovem 3,pokud to chces psat s hackem.

MarekN
19.12.2019 / 12:02
Liposa,rikas to nepresne. Pokud reknes 3 a 9 nebo 9 a 3,je to stejne,pokud k tomu nic nedodas. Spravne to je nejdriv 3 a pak 9 nebo 3 a 9,z toho 3 nejdriv a pak 9 nebo 9 a 3,z toho nejdriv ty 3. Pokud reknes jen 3 a 9 nebo 9 a 3,lze to pochopit,ze si muzes vybrat,kterou udelas prvni. A o to jde,vysvetlit neco presne. Doted se setkavam s ridici,kteri slysi poprve,ze pri deleni 45 minutove pauzy se musi pri deleni 15 a 30 delat 15 vyhradne prvni.

liposa
19.12.2019 / 12:20
Jistě marečku stejné je to jen podle tebe, ale budu si pamatovat, že truckerům jako jsi ty to narozdíl od řidičů, kteří něco vědí a jen se chtějí ujistit to stačí.

liposa
19.12.2019 / 12:23
A kdyš si najdeš na co sem odpovídal, zjistíš, že ten řidič se chtěl pouze ujistit a věděl, že první musí mít min.3 hodiny.

liposa
19.12.2019 / 12:25
Tak šup podej vysvětlení na základě čeho lze mít bezpečnostní přestávku až po hodině jízdy? Stále na tvé moudro čekáme.

liposa
19.12.2019 / 12:31
A představ si, že při dělené bezpečnostní přestávce nebudu mít vyhradně první 15, ale udělám klidně 44min a nic neporuším.
Takže to vysvětluješ špatně, protože první část může být min.15min. a max.44min.

nicky
19.12.2019 / 12:45
Dobrá, beru si to k srdci, omlouvám se Ti za moji sudetskou češtinu a hned začnu trénovat. Ta paní, co s ní už několik let žiji je Němka, češtinu neovládá a doma mluvíme, telefonujeme a píšeme německy. To jen na moji chabou obhajobu. Proto sem píši, abych věděl, kde dělám chyby, rád bych se jich pro příště vyvaroval. Každý ty mezery máme někde jinde. Ty máš zase problém v češtině se jsem - sem. Ale to tady řešit nehodlám. Já jsem ty pravopisné chyby tady nikdy neřešil, ale slibuji Ti, že se budu snažit psát česky co nejlépe. Ale znáš to, starého psa novým kouskům nenaučíš....
Teď k věci.
Dotaz zněl: "Kde je napsáno nebo kde jsi se dozvěděl, že patnáctiminutová pauza smí být zahájena až po hodině jízdy?" a na to jsi mně nějak opomenul odpovědět. Zdá se mně, že toto porušuji velice často, tak jen, abych věděl, co vlastně porušuji. A ani v D při kontrolách mě na to doposud nikdo neupozornil.
Děkuji Ti za rozbor mé češtiny a prosím Tě o odpověď na moji otázku, to bylo to hlavní, co mě zajímalo.
Předem děkuji za odpověď a ještě jednou se Ti omlouvám za moji češtinu.

nicky
19.12.2019 / 12:49
Ta zpráva výše patří MarkoviN. než jsem to napsal, několikrát se sem vrhl liposa, jsem už pomalý......

MarekN
19.12.2019 / 13:44
Liposa,niky ti neco pise a ceka na odpoved.

liposa
19.12.2019 / 13:50
Nauč se číst, mě nic nepíše, píše, že ta správa patří tobě

MarekN
19.12.2019 / 14:03
Me nic nepise mas spatne. Spravne se pise: mne nic nepise. Ty nenapises spravne ani tak kratkou vetu.

MarekN
19.12.2019 / 14:07
Kohos mel z cestiny ? Vzdyt ty jsi tupy jak stalety bambus.

nicky
19.12.2019 / 14:14
MarekN
Marku, opravdu jsem to psal Tobě, liposovi svoji češtinu nemusím vysvětlovat. A on tady nic o nějaké patnáctiminutové přestávce až po odjetí jedné hodiny nepsal.
Psal jsi tady (raději to zkopíruji): "Liposa,vis jak se spravne vysvetluje ? Tak,aby mel ten druhy,co nejmene otazek a nejlepe s nejakym prikladem v praxi............ A kdyz uz otazky ma nekdo,tak dovysvetlim a nechovam se tak,ze jsou vsichni tupi a ja sem king".
Prosím tedy o dodržení toho, co jsi napsal a vysvětlil mně, kde je napsané něco o možnosti patnáctiminutové pauzy až po odjetí jedné hodiny.
Něco tady napíšeš a pak mě necháš škemrat o odpověď. Prosím tedy o jasnou odpověď. Stačí mně napsat, je to tam a tam a já už si to případně dohledám, tedy pokud to tam bude....... Děkuji za odpověď k dotazu.

MarekN
19.12.2019 / 14:17
Ja nemohu odpovedet,kdyz jeste nebyly zodpovezeny asi 3 moje dotazy. Nemohu zapocit nove tema.

nicky
19.12.2019 / 14:21
Ty jsi měl na mě nějaké otázky, které jsem Ti odmítl zodpovědět?

MarekN
19.12.2019 / 14:25
Tebe zrovna na mysli nemam,myslim liposu,ty tam budes urcite taky,ale z tvych odpovedi,ktere jsou delsi nez cela bible,se mi opravdu tezko hleda to,na co jsi mi neodpovedel a na to fakt cas nemam to hledat,ani naladu.

MarekN
19.12.2019 / 14:26
Jinak s tou pauzou to mel byt jako priklad. Priklad neceho,co jeden rika tak druhy tak. Ale na druhou stranu,i kdyz to mel byt priklad,tak jsem vlastne taky nelhal,pokud budeme slovickarit.

liposa
19.12.2019 / 14:29
Marečku už sem ti to doporučoval včera a to kontrolu pravopisu a gramatiky buď ve Wordu nebo v nějaké aplikaci.
Tato stránka není o pravopisu.
Odpověz na otázku, kterou sem ti já i nicky již několikrát položily.

liposa
19.12.2019 / 14:34
Ty jsi zde psal, že vysvětlení musí být přesné a vysvětlení že první musí být 15 je nepřesné, přesné vysvětlení je min.15 a max.44 min.

liposa
19.12.2019 / 14:36
Opět kde je uvedeno, že bezpečnostní přestávka smí být až po hodině řízení?

nicky
19.12.2019 / 14:41
Aha, tak už to chápu, to byl jen příklad a vlastně jsi nelhal, pokud tedy slovíčkaříme.
Pokud tedy napíšeš: "..... stejne jako hodne lidi nevi,ze 45 minut pauza delena na 15 a 30 minut,tak 15ka muze byt nejdriv po hodine jizdy", tak to znamená, že to je příklad.
Jasně, všichni tady jsou tupci, že to nechápou, jen Ty jsi king. Kdyby jsi alespoň napsal, pardon, přestřelil jsem...
Ale i tak Ti přeji hezké odpoledne.

MarekN
19.12.2019 / 14:45
Promin liposa,ale ja i nicky polozili,mekke i,ne polozilY.

MarekN
19.12.2019 / 14:46
Ano nicky,priklad a zaroven to je i pravda.

MarekN
19.12.2019 / 14:47
Liposa:to nevim kde je to uvedeno,staci snad,ze to neni lez.

liposa
19.12.2019 / 14:51
To viš že jo marečku, opět platí:doporučoval včera a to kontrolu pravopisu a gramatiky buď ve Wordu nebo v nějaké aplikaci.

liposa
19.12.2019 / 14:52
Pokud něco tvrdím a šířím ohledně legislativy, musím vědět kde to je takže kde to je?

MarekN
19.12.2019 / 15:10
Tys mi taky neodpovedel,od kdy se da delit 11 hodin na 3 hodiny a 9 hodin. Cekam uz od vcera na odpoved

nicky
19.12.2019 / 15:16
MarekN
Tak jestli Tě trápí jen tento problém, tak řešení najdeš v Nařízení ES 561/2006. Odpovím Ti za liposu, aby jsi nemusel čekat.

liposa
19.12.2019 / 15:18
Opět podsouváš nesmysly
Napsal jsem:Zapomeň na nějaký výkon. Během každých 24 hodin musíš mít denní dobu odpočinku buď běžnou, která je min.11hodin a lze ji rozdělit na min.3 hodiny a min 9 hodin. Nebo zkrácenou nejméně 9 hodin, ale míň než 11.Běžnou lze mít každý den, zkrácenou pouze 3×mezi dvěma týdenními odpočinky.

Jedná o běžnou denní dobu odpočinku, opět nejde o žádné počty.

MarekN
19.12.2019 / 15:23
Ano,ale z tveho prispevku stale plyne i to,ze muzu 11 hodin rozdelit na 3 a 9. Pokud udelam vse minimalni jak jsi napsal. Muzu i vice,ale presto z toho plyne,ze 11 rozdelis na 3 a 9. Ja ti rikam,ze nerozdelis. Ty nevis vubec o cem pises vubec nehraje roli,zes napsal min. Ma to porad stejnou podstatu.

liposa
19.12.2019 / 15:25
nicky:
jeho trápí, že to početně nevychází

Jinak s ním je debata tak jak sibrem pouze ztráta času

MarekN
19.12.2019 / 15:30
Vetou,kterou jsi rekl,ze min. 11 rozdelis min. 3 a min 9 je ta sama veta jakoby jsi rekl,ze rozdelis 11 na 3 a 9. Vzdyt ty ani nevis co rikas a stale to opakujes dokola a pak ani neumis vysvetlit proc jsi to rekl. Ale ja uz jsem to za tebe davno vysvetlil hned skoro v nasledujicim prispevku.

nicky
19.12.2019 / 15:31
Já to vzdávám, je to zbytečný. Liposo, to nechápeš, že Marek chodil do školy a tam ho učili, že 11 nejde rozdělit na 3+9. Přitom i v tomto vlákně operoval pauzou 3+9. Dokonce tady psal, že je možné to dělat i 6x po sobě i dva týdny. Nevím sice jak to dopadne s týdení pauzou, ale počítat to nebudu. Snad ví co píše.

liposa
19.12.2019 / 15:32
Je mi tě opravdu líto, že to nedokážeš pochopit.
Běžná doba odpočinku je 11 hodin, a lze ji rozdělit na 3 a 9 - porád se jedná o běžnou dobu odpočinku.

OPRAVDU MATERIÁL

MarekN
19.12.2019 / 15:38
Ne bezna doba je 11 a lze ji rozdelit na delenou 12ku 3 a 9. To bohuzel tvuj jednoduchy mozek nepochopi.

liposa
19.12.2019 / 15:38
nicky:
za určitých podmínek to jde, dokonce týdny 3, používá se to u turnusů 3+1 kdy řidič na cestě dělá jen zkrácené odpočinky a řádný týdenní a dorovnání je v týdnu kdy je doma.

MarekN
19.12.2019 / 15:40
Jedine,co muzes rict s 11kou vuci 3 a 9,je slovo nahradit,ale urcite ne rozdelit ty tupe kopyto.

nicky
19.12.2019 / 15:40
Ještě to zkusím jednou. Nedělí se číslo 11, ale dělí se doba odpočinku. Je to buď 11 hodin, nebo min.3 hodiny + min.9 hodin.
Ale myslím, že Marek to ví velice dobře, jen se snaží zamluvit to jeho tvrzení. že 15 minut až po hodině jízdy.

MarekN
19.12.2019 / 15:41
A to je teprve rozdil. Slovickarit jsi zacal ty i s tou tvou opickou nickym a ve finale ti to nejak nejde a jsi ve slepe ulicce a kopes kolem sebe.

MarekN
19.12.2019 / 15:42
Nedeli se nicky,nahrazuje se delenou 12tihodinovou pauzou :)

MarekN
19.12.2019 / 15:44
Nemohu rozdelit 11 celych bonbonu 3 detem a 9ti detem.

liposa
19.12.2019 / 15:44
Marečku:
Kde v čl.4 písm.g) je něco o tom že běžnou dobu lze rozdělit na dělenou 12?
A znova kde je v nařízení, že bezpečnostní přestávka se smí dělat až po hodině řízení?

MarekN
19.12.2019 / 15:46
Jo jinak liposa. Vsadis se,ze udelam nejdriv 9 hodin pauzu a 3 hodiny pauzu a budu tim mit nahrazenou beznou 11tihodinovou pauzu behem 24hodinoveho dne :)

liposa
19.12.2019 / 15:47
Marečku
další nesmysl kde je v čl.4 písm.g), že se nedělí, ale nahrazuje 12?

MarekN
19.12.2019 / 15:51
Pockej jakej clanek ? Me jakoby moc nejakej clanek nezajima. Me zajima,co rikas ty. Co se odkazujes na clanek. To mas teda psat u kazdeho prispevku,ze ses to nekde docetl. Nebo kde ses to docetl ?

nicky
19.12.2019 / 15:52
MarekN
Podívej se do toho nařízení, jestli tam je napsáno rozdělit nebo nahradit. Bohužel, je tam napsáno rozdělit. Vím, že teď napíšeš, že to tam mají blbě......
Jen pro tebe kopíruji: "—„běžnou denní dobou odpočinku“se rozumí doba odpočinku v celkovém trvání nejméně11 hodin.Tuto běžnou dobu odpočinku lze případně rozdělit do dvou časových úseků, z nichž první musí být nepřerušená doba v celkovém trvání nejméně......".
Je tam něco o nějakém nahrazování?

liposa
19.12.2019 / 15:53
Marečku
samozřejmě, zbývá dost času na běžný denní odpočinek

MarekN
19.12.2019 / 15:55
Pokud je to napsano v oficialnim narizeni,tak je to hruba chyba v zakone,protoze 11 mezi 12 neboli 3 a 9 nikdy nerozdelim. A zakon,ktery je chybny je zakon pro Kocourkov a takovy zakon me vubec nezajima.

liposa
19.12.2019 / 15:59
Marečku
on je napsaný správně, nikdo nemůže za to, že to jako jedinný v EU nechápeš

MarekN
19.12.2019 / 16:03
Vy tu ctete nejaky zakony,co si vyhledate na internetu a vubec neumite premyslet svou vlastni hlavou. Pak to tak dopada. Kdybych presne dodrzoval zakon o silnicnim provozu,tak uz bych mel na krku nekolik mrtvych. Protoze trochu pouzivam hlavu a lidsky rozum,tak diky mne jeste nekolik lidi zije,ani o tom nevi. Protoze zakon je sestrojenej z matoucich sracek a ze slovickareni,to same jsou nasledne soudy,kde se tak dlouho matucne slovickari,az diky spatne zadanemu zakonu se z jasneho vinika stane nevinatko. Kdyby totiz nebyl zakon tak matouci,tak se tu prece narzeni 561 tolik let nerozebira,ani ty 2 dny,co tu rozebirame jednu zalezitost.

nicky
19.12.2019 / 16:04
MarekN
Není to napsané v zákoně, ale v nařízení. Ale už dříve jsem tady psal, že napíšeš, že to je blbě napsaný už v tom zákoně nebo nařízení.
Už jsi tady jednou psal, že Tě zákony, které nemají logiku nezajímají a že máš sedm z osmi bodů, a až Ti seberou v D řidičák tak si alespoň od ježdění odpočineš. Bohužel, neodpočineš si, vrátíš se do CZ a budeš jezdit dál..... Nebo půjdeš zase dělat nádeníka na stavbu? Možná, že by to bylo lepší, než tady ostatním "motat hlavu", řečeno Tvými slovy.

MarekN
19.12.2019 / 16:06
Ujedu 4 hodiny,udelam 9 hodin pauzu,ujedu dalsi 2 hodiny,udelam 3 hodiny pauzu. Vsad se,ze si tim v klidu vynahradim 11 hodinovou pauzu.

MarekN
19.12.2019 / 16:08
11 hodin nejde rozdelit na 3 a 9,chyba v zakone,nebo narizeni,pokud to ctete z overenych informaci.

nicky
19.12.2019 / 16:10
Jasně psal jsi také, že jen díky Tobě, je IQ řidičů 60. To jen proto, že do toho započítáváš sebe. Kdyby jsi sebe nepočítal tak je to IQ všech řidičů jen 50. Chápu, myslíš si, že máš na mensu, ale zatím to vypadá spíš na demensu. Ty dva dny, o kterých tady píšeš jsou toho příkladem.

MarekN
19.12.2019 / 16:11
Zadna rozdelena 12ka se psat nemusi,12ka plyne z cisla 3 a 9 automaticky a nahrazuje tim beznou 11tihodinovou pauzu vy otupela simpanzi mladata.

nicky
19.12.2019 / 16:16
MarekN
Už tady meleš nesmysly. Já bych navrhoval toho nechat. Stejně to je všechno o ničem, jedině pozitivní je to, že jsme se neodchýlili od téma vlákna.

MarekN
19.12.2019 / 16:27
Jedine,co je tu v celem tema pozitivni,jsem ja.

mateo
19.12.2019 / 18:23
Noumo,ty nemas rozum ,tak nemuzes o nicem ani premyslet.

apolo99
12.02.2020 / 11:41
Výkon mi končí 14:30 můžu přetáhnout výkon o 3 hodiny na lůžku do 17:30 a pak ukončit zemi a udělat 9h pauzu ?

sibrsibr
12.02.2020 / 14:05
Když uděláš výkon nad 13h, tak už máš vždy zkrácený DO (takzvanou devítku). I když budeš stát třeba přes 12h.

mateo
12.02.2020 / 15:28
Sibr,zabal to,jses uplne blbej

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
Přispívat mohou pouze registrovaní uživatelé.

Sdilet na Facebooku Sdilet na X/Twitter Sdilet na WhatsApp